Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"HIF måste känna att det är lite äckligt”

Magnus Haglunds Elfsborg är sju poäng efter med fyra matcher kvar men har inte gett upp och sätter nu press på Helsingborg: ”De måste känna att det är lite äckligt.”

BORÅS. Sju poäng upp, fyra matcher kvar. Elfsborgs odds för guld är inte de bästa. Ändå har laget en fördel av att de spelar två omgångar i rad har sin match 24 timmar innan Helsingborg. Tränaren Magnus Haglund har inte gett upp.
– Det är ett tufft uppdrag, men det är ju inte omöjligt eftersom att det är... några matcher kvar att spela.. hur många är det, fyra? sade han på presskonferensen efter 3-2-segern mot Helsingborg.
– Det förutsätter ju att vi slår Mjällby på lördag, då är det nere på fyra. Och att HIF går in på Gamla Ullevi mot Gais, då avståndet har krympt från tio till fyra poäng jävligt fort, och de känner att det är lite äckligt.

Haglund var väldigt nöjd efter segern mot serieledaren och hyllade sina spelare som tidigare hade underpresterat mot såväl Gais som Häcken.
–  Vi var väldigt revanschsugna efter två ganska skrala insatser mot Gais och Häcken. Dessutom med lätt stukat självförtroende åker vi på 0-1 tidigt i matchen, så vi blev verkligen prövade i dag. Både vår karaktär och vårt mod. Vi åkte på ett mål på ett sätt som vi talade om på förhand att vi inte skulle bjuda på, deras aggressiva innermittfält skulle inte få några bollar så de kunde ställa om på deras duktiga forwards men tyvärr var det precis det vi gjorde.
– Vi möter ett jättebra lag men många av mina spelare gör en väldigt bra match i dag och visar hög klass.

Elfsborgs bästa spelare i segermatchen, Niklas Hult, har svårt att tro att Elfsborg ska ha någon chans att komma i kapp.
– Chansen är jätteliten, det är den verkligen. Helsingborg är så jävla stabila, de är svåra att göra mål på och vi gav dem deras andra förlust i dag, så det säger väl ganska mycket om hur bra de är. Chansen finns fortfarande men den är såpass liten. Vi ska göra vårt och vinna de fyra som är kvar, säger han till FotbollDirekt.se.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-22 kl 10:49
Annons
Annons
Annons