HIF vände och vann - tog sig upp på säker mark i tabellen

Varberg tog ledningen tidigt i matchen och HIF:s kräftgång såg ut att fortsätta.
Men efter två mål på sju minuter precis innan paus kunde HIF vända och tillslut vinna matchen med 3-1 - och tog sig upp på säker mark.
- Vi står upp som ett lag, säger HIF:s Kebba Ceesay till Dplay.

Se Sporten i spelaren med mål från matchen.

Varberg Bois tog emot Helsingborgs IF på Varberg Energi Arena. Helsingborg hade inför matchen två raka oavgjorda matcher i allsvenskan och låg näst sist i serien.

I Helsingborg var målvakten Alexander Nilsson tillbaka efter att HIF fått ställa 18-årige Ian Pettersson i mål senast mot Hammarby. Varberg saknade Daniel Krezic, Robin Tranberg och Anton Liljenbäck.

Det skulle inte dröja länge innan det första målet skulle komma. Bara drygt 11 minuter in i matchen skulle Gustaf Norlin stå rätt på en hörna och kunde peta in bollen för 1-0 Varberg.

1-0 skulle stå sig fram till den 41:a minuten, när Alex Timossi Andersson skulle presentera sig. Armin Gigovic lossade ett skott som träffade båda stolparna, och på returen dök Timossi Andersson upp och stötte in bollen till 1-1.

Bara minuter senare, på tilläggstid, skulle HIF ta ledningen på straff. Anthony van den Hurk kunde placera bollen säkert till höger i mål och sätta ledningsmålet för HIF som alltså vände matchen på bara några minuter.

HIF gick till pausvila med 2-1.

Matchens tredje mål skulle dröja till den 81, då Rasmus Jönsson skulle ta chansen. Efter en fin djupledsboll av Andreas Landgren kunde anfallaren avsluta säkert och utöka gästernas ledning till 3-1.

3-1-vinsten innebär att Helsingborg tar sig förbi ett annat krislag i tabellen: IFK Göteborg. HIF har nu 21 poäng och parkerar på 13:e plats i den allsvenska tabellen, en poäng mer än IFK Göteborg. Plats 13 betyder att klubben nu är på säker mark.

- Vi står upp som ett lag, de gjorde 1-0 och jag tycker vi fortsätter spela vårt spel och visar styrka, säger HIF:s Kebba Ceesay till Dplay efter matchen.

- Fotboll kan vara extremt små marginaler. Det nått domslut hit eller dit och så kan det vara 2-0 till oss. I stället så växer de in i matchen. Jag har inte sett det (straffen), men vad jag hör så är det otroligt billigt straffmål, säger Varbergs tränare Joakim Persson till Dplay.

Varberg: Strömberg - Mensah, Lindner, Birkfeldt, Zackrisson - Norlin, Barny, Le Roux, Book, Matthews - Selmani

Helsingborg: Nilsson - Voeklerling Persson, Diskerud, Ceesay, Eriksson - Hendriksson, Jönsson, Gigovic, Svensson, Van den Hurk, Timossi Andersson

-
-
Publicerad 2020-09-21 kl 20:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.