POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF vill förlänga med succén Simon Thern: ”Nära en lösning”

18-årige Simon Thern slog till med sitt första allsvenska mål mot Gefle. Nu vill Helsingborg förlänga med stjärnskottet.
- Det är tryggare för honom och för oss, säger HIF:s sportchef till fotbollskanalen.se.

Med snabba fötter och fin teknik slalomkörde Simon Thern förbi fem Gefle-spelare och sköt in sitt första allsvenska mål. Fler lär det bli. Det tror om inte annat Helsingborg som nu vill förlänga kontraktet med unge Thern.

- Vi har fört diskussioner ett längre tag och är nära en lösning, bekräftar sportchefen i Helsingborg, Jesper Jansson.

Har han en agent?
- Nej, det har han inte. Jag tror att det är pappa som hjälper honom.

Simon Thern skrev ett treårskontrakt med HIF så sent som 2010, vilket är det längsta kontrakt en spelare under 18 år kan skriva. Då lånade Helsingborg ut honom direkt till samma klubb man köpte honom från, IFK Värnamo, för att han skulle kunna få mer speltid och utvecklas i lugn takt.

Den här säsongen fick man alltså igen honom och direkt visade Thern kvaliteter som gjorde att Helsingborg började förhandla om ett nytt kontrakt för 18-åringen.

- Vi vet vår plats i fotbollens näringskedja och det är klart att vi någon gång vill att han ska kunna gå iväg, men samtidigt vill vi skriva nytt kontrakt eftersom det går så bra för honom.

Jansson vill inte avslöja några summor men fotbollskanalen.se erfar att Värnamo släppte honom för under en miljon kronor när Thern skrev på för Helsingborg. Superettan-klubben har dessutom rätt till en procentsats av vidareförsäljningen om någon annan klubb skulle köpa honom från Helsingborg.

Publicerad 2011-05-10 kl 00:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå