Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HIF:s hemliga lista - här finns Gerndts ersättare

Alexander Gerndts ersättare - vem är han?
Snart ska det stå klart vem som kommer efter den snart sålde stjärnan. HIF avslöjar i dag att namnet finns på en hemlig lista.

Helsingborg är på god väg mot största affären i klubbens historia. Men med rekordförhandlingar på väg mot sitt slut med holländska Utrecht så börjar nu på allvar ett ännu svårare arbete för HIF:s ledning - att hitta hans ersättare.
Men nu står det klart att HIF ligger långt framme i arbetet med att hitta den ''nye Gerndt''.
I dag avslöjar Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg att HIF riktat in sig på några få inringade huvudnamn - utan att avslöja några, vare sig ryktade Rade Prica eller någon annan.

ANNONS

- Vi är förberedda och det stämmer att vi har en lista av namn vi nu ska börja titta närmare på. Det är en lång lista men jag kan väl säga att det är några få namn som är viktigare än andra säger Myllenberg till FotbollDirekt,se.

- Det är en lista som vår lagledning med främst Jesper Jansson och vår manager Conny Karlsson under lång tid har jobbat med, så ser det ut.

Men trots att namnet nu rimligen borde vara presenterat inom några veckor så upplever Myllenberg och HIF:s ledning - mer än någonting annat - arbetsro.
Att hamna i en situation lik den i Mjällby och problemen där med att hitta rätt efter Moestafa El Kabir - den faran ser inte HIF:s klubbdirektör.

- Det här känns rätt för oss och vi är som sagt förberedda. Att sälja nu, kontra i slutet av augusti var det bästa för oss. Mycket hellre nu än då, nu har vi tid på oss för att agera som vi vill.

Att det blev en försäljning till slut för Helsingborg hade mycket att göra med Utrecht beslutsamhet och vilja att betala för sig i reda pengar, 33-35 miljoner kronor - det i en kombination med försäljningen jämte av Marcus Nilsson.

ANNONS
Jo, det är faktiskt så att mittbacken fick stor betydelse för rekordtransfern av Gerndt.

- Att Marcus Nilsson såldes före Gerndt fick stor betydelse. Att det blev så gjorde så att det kom i rätt ordning för oss och gav oss oss större möjligheter och is i magen med Gerndt.

Menar du att ni plötsligt inte var riktigt lika beroende av att sälja Gerndt längre?
- Ja, så kan man uttrycka det. Pengarna vi säkrade upp med Nilsson gav oss mer uthållighet i förhandlingarna med Utrecht om Alexander.

Hur stor skillnad var det egentligen i storlek på affär mellan FCK och Utrecht för er?

- En bättre affär. Betydligt bättre affär? Ja, det var det och det betydde också mycket att vi fick en enskild affär, säger Myllenberg och syftar till att FCK ville finansiera en del av övergångssumman med utlånade Peter Larsson, enligt uppgifter, 21 miljoner plus spelaren:

- Det var inget vi ville, nu fick vi pengar fullt ut och en affär precis som vi ville ha den.

Ni stod på er och ser ut att ha gjort er största affär någonsin - hur svårt har trycket varit att hantera och våga hålla i affären som ni har gjort?

ANNONS

- Det har varit viktigt med stora pengar även om vi inte varit ute efter att sälja bara för att tjäna pengar. Det har vi inte känt att vi behövt. Vi hade haft råd att behålla spelaren.

- Men vi har velat ha bra betalt, därför att som du säger, att svenska klubbar många gånger brukar sälja sig för billigt, säger klubbdirektören som också betonar så viktigt det varit att stötta huvudpersonen med all den uppmärksamhet som rullat som en snöbollseffekt genom hela våren:

- Det har också varit en nyckel. Det är ett otroligt jobb Jesper Jansson gjort med Alexander och fått Alexander att koncentrera sig på fotbollen med all den uppmärksamhet som varit.

Har ni nu sålt SM-guldet, många vill nog hävda det. Hur många klubbar klarar sig utan att det märks att en sådan spelare försvinner?

- Jag säger så här, i fjol ledde vi allsvenskan med fem poäng, utan Gerndt. I år leder vi med tre poäng med honom. Jag tycker nog att det är svar nog på den frågan.

Publicerad 2011-07-19 kl 14:56

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto