Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF:s sena nyförvärv Muhsin: "Jag tänkte inte ens att det var deadline day"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Knappt två dygn efter att ha skrivit på för Helsingborgs IF debuterade Amar Muhsin i den rödblå dressen.
Superettans tidigare skytteligaledare blickar tillbaka på ett par intensiva dagar.
- Från ingenstans så exploderade det, säger Muhsin till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Det är en värvning som kännetecknar fenomenet deadline day. I torsdags presenterade HIF Abbe Khalili på förmiddagen, men några timmar senare hintade sportchefen Andreas Granqvist för Fotbollskanalen att det kanske inte var färdigvärvat.  

Klockan 23:55, fem minuter innan det svenska transferfönstrets gong-gong, la klubben upp nyheten att de även köpt Amar Muhsin från superettanlaget AFC Eskilstuna. Efter fredagens träning inledde han på bänken mot Sirius i går, och kunde blivit målskytt omgående sedan han hoppat in i den 65:e minuten.  

Anfallaren fick dock nöja sig med 0-0 när HIF tog sig upp på kvalplats i hans allsvenska debut.  

ANNONS

- Det var väldigt positivt, inhoppet. Det var bra tryck på Olympia och mitt självförtroende är på topp. Det var synd att vi inte tog tre pinnar i dag, men det kommer. Det känns som att vi har något bra på gång, säger Amar Muhsin.  

Förra året jobbade göteborgaren som fritidspedagog på en skola i Jönköping, och först inför årets säsong blev 24-åringen heltidsproffs när han lämnade Assyriska IK i Ettan för AFC. Tolv mål på 18 matcher där påkallade HIF:s uppmärksamhet, vilket överraskade Mushin.  

- Det har varit lite hektiska dagar så klart. Jag kom hit på snabb flykt, tränade en gång med laget och sedan direkt in i match. Det har varit hektiskt men jag är väldigt stolt och glad. Det kommer bara mer, säger Muhsin. 

När kom det första samtalet från HIF?  
- Det kom i förrgår (läs i torsdags) på kvällen, så fick jag höra det genom min agent. Sedan efter det var det bara full fart.  

ANNONS

Samma morgon tänkte du inte att något bud skulle komma? 
- Nej, jag tänkte absolut ingenting. Jag tänkte inte ens på att det var den sista transferdagen, jag bara gick till min träning och hade dubbelpass. Kom hem - och från ingenstans så exploderade det.   

Du har inte ens hunnit reflektera?  
- Nej, jag lovar dig, jag har inte ens hunnit landa än tror jag. Det har gått väldigt snabbt. 

Muhsin var en del av ett tvåmannaanfall i AFC och beskriver sig som en ganska teknisk och avig forward. Då Anthony van den Hurk gjort sig oönskad i HIF säger Muhsin att han siktar på att starta som center i laget. 

- Absolut. Jag ska kämpa för att bevisa vad jag kan med mina kvalitéer och sedan så småningom kunna ta en startplats. Det är målet och att kunna hjälpa HIF i allsvenskan.  

ANNONS

Amar Muhsin har även tillhört Utsiktens BK, Gunnilse, Jönköpings Södra och Skövde AIK.

Publicerad 2022-08-14 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto