Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Högvilt för allsvenska klubbar - AIK följer talangen

Mindre än en säsong i division 1 - och snålt med speltid. Men likväl är en klubb som AIK intresserade: "Han kan ta steget redan nu."

- John Junior är en spelare som gjort det bra i samma division som vårt andralag. Men hur aktuell en spelare eventuellt är kommenterar vi inte, säger AIK:s chefsscout Björn Wesström till FotbollDirekt.se om John Junior.

John Junior, nigeriansk yttermittfältare i Syrianska Kerburan, följs under söndagen av fem allsvenska klubbar när Västerås-laget tar emot Sirius i division 1 Norra.

Enligt uppgifter i dag till FotbollDirekt är AIK en av klubbarna som följer Junior - en stormatch från yttermittfältaren när Syrianska mötte AIK:s samarbetsklubb Väsby ska ha väckt intresset hos Solnaklubben.

- Vi följer spelare i division 1 och uppåt varje vecka, men hur aktuella de är väljer vi att låta media spekulera i, fortsätter Wesström.

19-årige Junior kom till Syrianska Kerburan från nigerianska Dynamo Academy inför säsongen. Efter att ha fått sitta en hel del på bänken under stora delar av säsongen har han fått chansen av nytillträdde tränaren Michael Rosenberg.

Junior har spelat både till vänster och höger på mittfältet och även i anfallet och gjort två mål på 13 matcher.

Michael Rosenberg förstår det stora intresset för Junior, trots den skrala speltiden tidigare under säsongen.

- Jag är inte ett dugg förvånad över intresset, säger Rosenberg till FotbollDirekt.se.

- Han har egenskaper som är väldigt spännande och som gör att han skulle kunna hävda sig väl i en allsvensk miljö. Snabbheten, låg tyngdpunkt och en förmåga att kunna utmana. Han kan behöva lägga på sig några kilo muskler men helt klart finns det en stor potential.

På samma gång som Michael Rosenberg gärna ser Junior i sitt lag så förstår han om spelaren vill lämna redan efter säsongen. Tränaren menar på att Junior har alla möjligheter att ta steget, utan att behöva utvecklas ytterligare i division 1.

- Det finns en enorm hunger och vilja att bli bättre hos honom, och det är inte alltid man ser den hos talangfulla spelare. Vi kan och vill inte stoppa honom om han vill uppåt i karriären, det ger ingen goodwill till oss som klubb. Tvärtom är det bara meriterande om spelare lämnar för större klubbar.

Publicerad 2011-09-03 kl 22:10
Annons
Annons
Annons