Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hopslagning av HIF och Bois diskuterades: "Hade blivit lynchad"

Foto: SCANPIX

Frågan om att slå ihop HIF och Landskrona Bois fanns på bordet i slutet av 80-talet, det berättar dåvarande ordföranden Ingvar Wenehed för alltidfullsatt.se.
- HIF var ganska risigt vid den tiden. Då hade det påbörjats diskussioner, säger Wenehed till sajten.

1988 hade både Helsingborgs IF och grannklubben Landskrona Bois problem med ekonomin. HIF höll till i dåvarande division 2 och Bois spelade i Söderettan. I en intervjuserie med sajten alltidfullsatt.se berättar nu dåvarande Helsingborg-ordföranden Ingvar Wenhed, att det fanns tankar på att slå ihop klubbarna - en tanke som säkerligen hade rört upp fansens känslor.

- HIF var ganska risigt vid den tiden och vi låg i dåvarande division 2. Då hade det påbörjats diskussioner om att göra en fusion mellan HIF och Landskrona BoIS. Min känsla med en gång var att ge dig inte in på detta Ingvar, för då blir du lynchad, berättar Wenhed när han minns tillbaka.

HIF-ordföranden gjorde snabbt sin åsikt i frågan klar.

- Det var inte på något sätt realistiskt så vi avbröt de förhandlingarna. Jag satt aldrig i något möte, men jag sa till de som hade hand om det att hälsa att det blir ingen fusion och ingen diskussion, säger Wenhed.

Landskronas Björn Lind, som var ny i styrelsen vid den tiden och senare blev ordförande, mötte även han förslaget med skepcis. Det var Krister Clerselius, ordföranden innan honom som presenterade förslaget.

- Jag var direkt mycket klar och sade att ett samgående mellan BoIS och HIF får ske “över min döda kropp” och om diskussioner med HIF fortsätter så kommer jag lämna styrelsen omedelbart. Ett samgående för mig var icke förhandlingsbart. Hur skulle jag kunna se våra medlemmar, supportrar och stadens invånare i ögonen om jag hade medverkat till något så osannolikt?, säger Lind till alltidfullsatt.se.

Publicerad 2016-05-18 kl 12:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons