Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Huligan åtalad - riskerar fängelse för stolkast på fotograf

Foto: Bildbyrån

En man som av polisen beskrivs som "risksupporter" har nu åtalats misstänkt för att ha kastat en stol i huvudet på en fotograf i samband med ett Stockholmsderby förra året.
Mannen riskerar ett fängelsestraff.

Den 2 september förra året spelade Hammarby mot Djurgården på Tele2 Arena. Då träffades en fotograf av en bit av en stol som kastades in mot planen från Djurgårdens klacksektion. Personen som misstänks ha kastat stolen identifierades sedan av polisen och nu har åtal väckts mot honom. Mannen åtalas för grov misshandel och i andra hand vållande till kroppsskada. Anses en misshandel som grov döms man till fängelse i lägst ett år och sex månader, och högst sex år.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmannen använt tillhygge och visat på särskilt hänsynslöshet när han kastat stolen", går att läsa i ärendets stämningsansökan, som Fotbollskanalen tagit del av.

Rättegången i tingsrätten kommer att äga rum den 28 mars senare i år. Av förundersökningsprotokollet framgår det att den misstänkte mannen (omaskerad) har fångats på bilder från arenan när han slet av en bit av stolen och därefter kastade den in mot planen. Fotografen träffades och fick ett omkring 4,5 centimeter stort jack i huvudet.

En polis som jobbade i samband med matchen, och som även är kallad till rättegången som vittne, har i anteckningar gällande händelsen uppgett att han direkt när han fick se en bild på den misstänkte gärningsmannen kände igen personen väl. Polisen menar, enligt förundersökningen, att mannen rör sig i miljön runt Djurgårdens Fina Grabbar (DFG, en huliganfirma).

"Han är känd av supporterpolisen i Stockholm sedan ungefär 10 år tillbaka", har polisen uppgett.

Enligt samma polis har den misstänkte mannen tidigare haft tillträdesförbud, vilket han då följt. 

I förhör har den misstänkte mannen förnekat brott. Han har dock inte velat kommentera händelsen alls för polisen. Inte ens om han var på plats under matchen.

Publicerad 2019-01-04 kl 15:05
Annons
Annons
Annons