Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Huligankameror för dåliga

12å

Kamerorna som ska fånga fotbollshuliganer på bild är för dåliga.
Nu vill Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) byta ut utrustningen på Stockholm stadion och Söderstadion.
-Det är ambitionen, säger hon till TT.

Trots motstånd från Justitiekanslern (JK) drev Stockholm stad, klubbarna och länsstyrelsen i fjol igenom att läktarna under fotbollsmatcher ska få övervakas av kameror. Tanken var att huliganer skulle kunna identifieras och straffas.

ANNONS
Det har inte fungerat.

-Alla klubbar i Stockholm är överens om att kvaliteten på kamerorna är för dåliga, säger
Djurgårdens vd Alf Johansson.

-Om vi skulle försöka identifiera en person så skulle det förmodligen inte lyckas.

Byta ut utrustningen

Efter torsdagens möte med AIK, Djurgården och Hammarby har Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt startat processen att byta ut kamerautrustningen.

-Vi måste undersöka vad som är fel och vad det kostar, men min ambition är absolut att vi ska ha kameror som fungerar, säger Madeleine Sjöstedt.

-Klubbarna efterlyser också en tuffare lagstiftning och det håller jag med om. Jag tycker att anmälningsplikt under matcher skulle vara väldigt positivt.

Vill ha derbyn på helger

Under mötet återupprepade Sjöstedt också sin önskan att klubbarna ska spela derbyn och högriskmatcher under helger och inte på vardagskvällar. Trots att synpunkten framfördes redan i fjol spelas flera högriskmatcher på vardagskvällar under vårsäsongen:

ANNONS

-Vi önskar att alla derbyn ska spelas på helgerna och noterar att klubbarna inte genomförde det nu under våren, men klubbarna är positiva till att genomföra det under hösten. Jag förutsätter att de håller det åtagandet, säger Madeleine Sjöstedt.

Kan Stockholms stad annars förvägra lagen att spela på vissa tider?

-Derbyn spelas ju främst på Råsunda i Solna, men det finns högriskmatcher som spelas på både Stockholms stadion och Söderstadion. Som arenaägare av Stockholm stadion och Söderstadion kan staden givetvis diskutera vilka tider som är lämpliga - men där är vi inte riktigt ännu, säger Madeleine Sjöstedt.

Djurgårdens vd Alf Johansson ser gärna att hans lag spelar derbyn på helger:
-Vi vill spela höstens derby mot Hammarby på en söndag, men det är många intressenter. Till exempel ska polisen och tv-bolagen också säga sitt.

ANNONS

TT

Publicerad 2009-03-19 kl 16:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto