Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Hysén om uppvisningen: ''Fotbollsporr''

IFK Göteborg krossade Elfsborg med 5-2 efter fem makalöst vackra mål.
- Det var som någon sa - fotbollsporr, säger Tobias Hysén.

Glödheta IFK Göteborg spelade ut hela sitt register när de knäckte guldjagande Elfsborg. Boråsarna hade inför dagens match bara släppt in tolv mål på 26 matcher och hade inte förlorat mot Blåvitt på över tre år. Men Stefan Rehn och Jonas Olssons manskap är omöjliga att knäcka för tillfället och laget har hittat samma flyt som för ett år sedan då de vann SM-titeln. Det som imponerade mest denna afton var sättet som IFK Göteborg gjorde sin mål.

- Första var fantastiskt av Gurra (Gustav Svensson), sedan Pontus Wernbloom med sin underbara frispark och två snygga klapp-klapp mål, summerar Hysén.

Göteborg har hela tiden hävdat att så länge det finns en teoretisk möjlighet att nå guldet så är det målet. Nu skiljer sju poäng till Kalmar FF och tre omgångar kvar att spela - chansen finns alltså kvar.
- Vi får sikta in oss på att vinna våra tre matcher och se hur långt det räcker. Vi siktar högst, men möjligheten kan försvinna redan efter nästa match och då kan vi inte göra mer.

Plumparna under de senaste månaderna är 0-0 hemma mot Ljungskile och derbyförlusten mot Gais. Med full pott där hade Göteborg varit med i guldkampen på allvar.
- Tittar man över en hel säsong går det alltid att hitta sådana tillfällen. Kanske förtjänade vi inte tre poäng mot Kalmar, säger Tobias Hysén.

För Elfsborg blir det nu hem och slicka såren för att försöka jaga ikapp Kalmar FF på nytt. Ett läge som de har varit i hela säsongen. Frågan är om de orkar resa sig efter ytterligare en smäll?
- Det är skönt att det snart är match igen, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Canal Plus.

- Som helhet var det här klart underkänt.

IFK Göteborg - Elfsborg 5-2 (1-1)
Mål: 0-1 (11) Johan Karlsson, 1-1 Gustavs Svensson (18), 2-1 (48) Pontus Wernbloom, 3-1 (60) Niclas Alexandersson, 4-1 (75) Jakob Johansson, 5-1 (86) Pontus Wernbloom, 5-2 (90) Daniel Nordmark
Varningar: IFK: Lund, ELF: Sjöhage
Domare: Markus Strömbergsson
Publik: 15 212

Publicerad 2008-10-26 kl 21:45
Annons
Annons
Annons