Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hysén släpper självbiografi: "Framför allt Blåvittfansen som kommer vara intresserade"

Allsvenskan

En Blåvitt-ikons liv och karriär blir bok.
Självbiografin ”Tobias Hysén – Jag är inte klar!” släpps på bokmässan senare i år.
- Framför allt är det ju Blåvittfansen som kommer vara intresserade, säger Hysén till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter föregående säsong valde Tobias Hysén att lägga skorna på hyllan. Anfallaren, som vann SM-guld med både Blåvitt och Djurgården och dessutom spelade i engelska Championship med Sunderland och representerade landslaget, hyllades stort på Gamla Ullevi under sitt sista framträdande.

Nu blir karriären och livet en självbiografi, med titeln "Tobias Hysén - Jag är inte klar!" som han skrivit tillsammans med författaren Joel Berglund

Hysén berättar att han till en början var tveksam men att han sedan mjuknade.

- Det var inget jag hade tänkt på så utan jag fick frågan av Joel som har hjälpt mig och gjort detta. Första tanken var väl: ”Vem ska läsa en sån bok?” men sedan när man funderade och han började förklara så tänkte jag att det kanske vore kul, om inte annat för min egen skull. Det kan vara en rolig grej att göra som man kanske aldrig får chansen att göra igen sen. Ju mer vi snackade och ju mer vi pratade om det, desto mer peppad blev jag att sitta och minnas tillbaka lite. Det har varit en jävligt rolig process att göra. Nu i efterhand är jag jätteglad att jag gjorde det. Det kan bli en bra tillbakablick för alla som vill höra historien inifrån, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad kommer den innehålla?
- Vi har försökt gå igenom det mesta, både på och utanför plan, sedan är det klart att det är mer på plan i vissa delar. Det är mer än bara matcher och träningar även om det är det som folk vet så finns det mycket annat vid sidan om som också händer.

Han gillar att kunna styra hur historien ska berättas.

- Man får en inblick i vissa saker som man kanske inte tänkt på innan. Jag har alltid varit öppen med saker och ting men samtidigt så vet man att man kan säga vissa saker på ett sätt och så kan det tolkas och vinklas på olika sätt av de som hör och läser. Här blir det mer att man får berätta mer utförligt om vissa saker. Och att man kan släppa vissa saker inom områden som man inte velat förut.

- Framför allt är det ju Blåvittfansen som kommer vara intresserade men jag hoppas att det ska kunna finnas några djurgårdare som vill läsa om tiden där och att man kan gå in på det lite mer än vad man gör i intervjuer i normala fall. Det kommer att handla om mitt liv och vad framtiden har att utvisa.

ANNONS

Alla korten läggs på bort och du berättar alla hemligheter?
- Klart att jag inte kommer berätta alla hemligheter eller vad man ska kalla det, men det handlar mer om respekt mot alla man känt genom åren. Det ska inte vara en skvallerbok utan mycket tankar kring fotbollen och att man berättar hur man själv sett på allt genom åren.

Vad gäller titeln så tänker nog de flesta på pappa Glenns klassiska ”Tobbe e klar”, på plats i bortaklacken på Fredriksskans i Kalmar 2007. Tobias själv är ganska trött på uttrycket och förklarar den egentliga bakgrunden till titeln.

- Jag förstår att det inte är alla som har ett sådant uttryck som är förknippat med en och någonstans förstår jag att man ska spela vidare på det, men det blir ju lite uttjatat också till slut. Nu var det mer att, ”klar”, då känns det som att man lägger allt åt sidan och drar sig undan helt och hållet. Där är jag inte utan jag kommer jobba vidare, dels inom IFK Göteborg och framför allt inom fotbollen och använda den erfarenhet jag haft i livet till att hjälpa folk. Och även kring andra projekt som jag startat upp nu, det är mer det som det anspelar på.

ANNONS

Boken ges ut av Idrottsförlaget och släpps på bokmässan senare i år.

Publicerad 2019-04-09 kl 13:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto