Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hysén stannar i Blåvitt: "Lindström får vänta"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Tobias Hysén förlänger med IFK Göteborg.
Parterna väljer att utnyttja optionen i avtalet som innebär att 35-åringen spelar i Blåvitt även nästa säsong.
- Det var aldrig några större tvivel, säger han till Fotbollskanalen.

0:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Tobias Hysén gjorde comeback i Blåvitt inför den förra säsongen efter ett utlandsäventyr i Kina. Han skrev på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare en säsong - som nu verkställs.

- Det har egentligen inte varit något större tvivel. Jag ville se hur det här året skulle gå, dels fysiskt, men även spelmässigt. Hade jag känt att jag inte hade så mycket kvar att ge så hade det nog varit större chans att jag bara hade lagt av, men det har känts bra. Personligen har det gått ungefär som jag hade hoppats, säger han.

Den 35-årige anfallaren har gjort en stark vårsäsong och leder den interna skytteligan med sex allsvenska mål. I omstarten satte han spiken i kistan när Blåvitt vann med 2-0 mot Jönköping Södra.

ANNONS

För ett tag sedan avslöjade den tidigare Helsingborgsmittfältaren Mattias Lindström att han försökte locka Hysén till division 2-laget Tvååkers IF. Han misslyckades.

- Lindström får vänta lite, säger Hysén och ler.

- Men hade jag valt att inte köra vidare här så hade väl typ ett sånt alternativ kunnat vara en lösning. För jag tror att jag hade fortsatt spela.

Hur var diskussionen med Mats Gren (sportchef)?
- Det gick väldigt fort. Han sa väl mer eller mindre bara: "Vi vill att du fortsätter. Du har varit en viktig spelare för oss". Då skulle jag bara bekräfta det 100 procent med frugan, men där hemma var aldrig några problem.

Blir 2018 ditt sista år?
- Jag vill inte säga att jag ska sluta efter nästa år för fortsätter det gå bra och man tycker det är kul vill jag inte sitta där och ha sagt att jag ska sluta. Det får bli en diskussion framåt hösten nästa år. Man får ta försäsongen och våren och känna efter.

ANNONS

Sportchef Mats Gren är nöjd över att Hysén väljer en fortsättning i klubben:

- Vi har för en diskussion och var båda överens att vi skulle lösa in optionen. Det var bra.

Publicerad 2017-07-13 kl 10:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto