POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
9v

Hyséns roll närmast klar: "Blir en resurs för tränarna"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Blåvitt-fansens hyllning till Hysén i sista matchen i spelaren ovan.

Tobias Hysén avslutade i höst karriären i IFK Göteborg.
Nu är Blåvitt-ikonens nya roll i föreningen närmast klar. 
- Jag kommer bli en resurs för de andra tränarna, säger han till GP

IFK Göteborg-ikonen Tobias Hysén avslutade i höst elitkarriären i Blåvitt och gjorde sin sista hemmamatch mot Malmö FF på Gamla Ullevi. Därefter stod det klart att Hysén skulle få en roll i Blåvitt för fortsatt arbete i föreningen, men då var rollen ännu inte spikad.

Nu rapporterar GP att rollen är närmast klar. Hysén kommer att fungera som en resurs till både Poya Asbaghi i A-laget, men även till tränarna i akademin. 

- Jag kommer bli en resurs för de andra tränarna. Jag kommer inte peta i saker som Poya sagt och sen göra något helt annat. Jag ska lyssna på vad han säger och sen tänka på vad jag kan göra för att hjälpa till, säger han till GP. 

- Just nu går det inte att säga exakt vilka jag kommer vara med och vilka jag inte är med. Men jag kommer ha med alla att göra, från Poya, till Hannes (Stiller) och Hjalmar (Jonsson) och alla andra i U-lagens regim. Sen blir det kanske mer med vissa och lite mindre med andra. Jag ska vara med och utveckla spelare och hjälpa till med saker och ting, fortsätter han.

Hysén berättar vidare att en stor del i hans arbete blir att utveckla lagets spelare i både A-laget och i akademin, då klubben inte har "råd att köpa spelare för 5-10 miljoner kronor". Han tycker att det ska bli spännande att testa sina idéer för detta. 

Publicerad 2018-12-11 kl 08:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå