Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

IFK Göteborg ser inte ut att värva: "Inte lätt"

Allsvenskan

GÖTEBORG: Det blev ett riktigt mardrömsbesked för Thomas Rogne och IFK Göteborg, mittbacken är borta säsongen ut. Men någon värvning lär det inte bli.
- Vi har inte alls tittat på mittback nu, så det vet jag inte, säger Mats Gren till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Det var efter dryga timmen i 3-0 segern mot Gefle under söndagen som Thomas Rogne föll ihop efter en duell med Dioh Williams. Den norske mittbacken blev liggandes på gräset medan oroliga lagkamrater snabbt kallade på läkarna. Rognes knä lindades direkt – dock inte det knä som norrmannen tidigare haft problem med.

Under måndagen genomfördes en MR-undersökning i Göteborg som visade att Rogne blir borta i sex-nio månader. Ett tungt slag för IFK Göteborg i jakten på SM-guldet. Att tappa Rogne blir tufft för serieledarna, norrmannen har varit en succé sedan han kom till klubben och ses av många som allsvenskans bästa mittback.

ANNONS

- Vi har bedömt bilderna och det är tyvärr dåliga nyheter. Han har både en sidoledbandsskada och en korsbandsskada, säger Blåvitts lagläkare Jon Karlsson till GT.

Mats Gren öppnade redan under söndagen för att det kan bli aktuellt att ta in spelare utifrån. Ett val är att kalla hem Patrick Dyrestam som är utlånad till Utsikten i Superettan. Dyrestam har dock haft sjukdomsproblem och inte spelat för Utsikten vilket ställer till det.

- Det är liksom svårt att säga … vi tittar lite nu om det finns något på marknaden som är riktigt bra. Det är inte lätt att hitta en kontraktslös spelare. Har dom inte hittat något ännu så kanske dom inte är tillräckligt bra, säger Gren och fortsätter.

- Ska vi ta in något så måste det ju vara en spelare som går rätt in.

Om det ska bli en värvning för IFK Göteborg och Mats Gren krävs det att klubben söker dispens och dessutom får dispens. Men att det ska bli en värvning håller Gren som mindre troligt.

ANNONS

- Vi har ju inte scoutat någonting på det nu, vi kan inte heller ha en spelare på en dag här. Sen är det svårt med kontraktslösa spelare för antagligen har de inte spelat match sedan i maj/juni och då är det tre månader utan matcher. Vi har bara åtta matcher kvar, åtta väldigt viktiga matcher men frågan är om en sådan spelare hjälper, säger Gren.

Just nu har IFK Göteborg endas Hjalmar Jonsson tillgänglig av mittbackarna nu då Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr är skadade samt Tom Pettersson avstängd. Vilket har lett till en mittbackskris i Göteborg. Gustav Svensson lär få ta klivet ner om inte lagkapten, Mattias Bjärsmyr är tillbaka efter landslagsuppehållet.

- Jag hoppas det, men bara om det känns bra. Kommer inte stressa något, säger Bjärsmyr till Fotbollskanalen.

En återkomst för Bjärsmyr är något som Mats Gren hoppas på i guldstriden.

ANNONS

- Ja, kommer han tillbaka så har vi ett ganska bra mittbackspar. Det är egentligen bara matchen mot Helsingborg om Bjärsa inte är tillbaka som det blir lite jobbigt.

Publicerad 2015-08-31 kl 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto