POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt vill förlänga - talangduon nobbar : "Finns intresse från andra klubbar"

Foto: Scanpix

Mikael Dyrestam och Jakob Johansson i landslagsdressen.

Tobias Sana lämnade IFK Göteborg billigt efter att ha nobbat nytt kontrakt.
Jakob Johansson och Mikael Dyrestam förlänger inte heller.
- Jag vet att det finns intresse från andra klubbar, säger Jakob Johansson.

I somras lämnade Tobias Sana IFK Göteborg för Ajax sedan han nobbat erbjudandet om att förlänga kontraktet. Då fick klubben stark kritik från storsponsorn Prioritet Finans. Nu riskerar Blåvitt att åka på två nya smällar. Jakob Johansson, som är uttagen i landslagets januaritrupp, och U21-stjärnan Mikael Dyrestam vill inte förlänga sina kontrakt som går ut 2013 - enligt uppgift till fotbollskanalen.se finns det intresse från Italien och Belgien kring Johansson.

- Jag vet att det finns ett visst intresse från utlandet, men inte vilka klubbar och så, säger han till fotbollskanalen.se.

I oktober berättade Jakob Johansson att IFK Göteborg ville förlänga kontraktet, men att han själv ville avvakta med förhandlingar för att fokusera på de sista omgångarna i allsvenskan. Nu har det gått en och en halv månad sedan den sista omgången.

- Vi har inte börjat prata ännu. Min agent har varit på semester och vi har haft ledigt. I nuläget tänker jag inte alls på det. Just nu är jag fokuserad på att köra på försäsongen och köra igång inför nästa år. Vi får se vad som händer, om diskussionerna kommer igång, säger han.

Vad säger Håkan Mild och Blåvitt?
- De vill förlänga och sade det senast i förra veckan. Men då hade klubben inte pratat med min agent. Än så länge har vi gått om varandra. Det är såklart jättekul att Blåvitt vill förlänga och ser positivt på min framtid.

Mikael Dyrestam är i en liknande sits som Jakob Johansson. Kontraktet går ut efter nästa säsong. IFK Göteborg vill förlänga, parterna har förhandlat, men försvararen avvaktar.

- Det har inte varit något nytt. Vi har inte tagit upp diskussionerna än efter jag kom hem från min semester, men det är väl inte så konstigt jag kom hem i förra veckan och sedan dess har jag tränat. Det lär väl komma nya förhandlingar, säger Dyrestam till fotbollskanalen.se.

Har ni haft diskussioner?
- Ja vi har haft diskussioner under den här säsongen.

Varför har ni inte kommit överens?
- Det är lite fram och tillbaka samtidigt med min dåvarande agent, jag håller på med ett agentbyte. Jag har sagt att jag vill avvakta tills jag hittar någon ny.

Tidigare har du sagt att du inte vill förlänga eftersom du inte får spela mittback?
- Ja, det har varit så ett tag, att man har fått spela på andra positioner vilket man har fått köpa eftersom laget har behövt det. Jag fick spela en halv säsong på min position och sedan dess har jag fått spela ytterback för att det har varit bäst för laget. Det gäller väl samma nu också, men vi får se hur laget ser ut, hur allt blir under januari och februari. Man kan ju inte säga något nu. Man kan inte säga: jag vill spela mittback annars går jag.

Men har det betydelse för dig att du inte har fått spela mittback?
- Det är en stor faktor.

Publicerad 2012-12-11 kl 08:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå