TV: Molins hjälte i supercupen

IFK Göteborg

Guillermo Molins. Igen. På söndagen avgjorde han supercupen med ett sent mål till 3-2 som var en bjudning av John Alvbåge i Göteborgs mål.

Brottarfotboll eller ej? Det var i alla fall ingen vacker syn att se John Alvbåge tappa in Guillermo Molins i Malmö FF:s vinstmål i supercupfinalen som gav 3-2 i 90:e minuten.

Matchen på Swedbank Stadion inför 2 787 personer började blixtrande. Först testade Emil Forsberg John Alvbåge med ett hårt och lågt skott efter bara någon minut. Sedan slet sig Robin Söder loss från sin bevakning och prickade ribban bakom Johan Dahlin.

Sedan klev Emil Forsberg in i handlingen, hans 1-0 kom välförtjänt i ett läge när MFF hade etablerat hård press i andra halvlek. Men Philip Haglund kvitterade med en regelrätt kanon. Då svarade Forsberg igen. På passning från målvakten Johan Dahlin lobbade han in 2-1 över John Alvbåge.

Men i det böjande spelet fortsatte chanserna att dyka upp för båda lagen. Med knappt en timme spelad kontrade IFK och Lasse Vibe rullade in 2-2.

Det var en match där Jiloan Hamad tackade för sig. Vid nyår träder kontraktet i kraft med Hoffenheim, och detta blev mittfältarens sista framträdande med Malmö FF.

I IFK Göteborg finns förhoppningar om att Darijan Bojanic på sikt ska ersätta den pensionerade Pontus Farnerud. På söndagen startade 18-åringen till höger på mittfältet.

Publicerad 2013-11-10 kl 19:55