Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK-stjärna sålde nyhet om egen proffsflytt

Foto: Scanpix

Philip Haglund

IFK Göteborgs mittfältare Philip Haglund berättar om sin lilla kupp mot Aftonbladet 2009.
"Vi firar bara de 2 000 spänn vi fick av Aftonbladet för att vi tjallade att vi skulle besöka Heerenveen", skriver han i sin blogg på offside.org.

Philip Haglund utnyttjade sin heta position i svenska mediemarknaden till fullo då han tjänade 2 000 kronor på att tipsa Aftonbladet för sitt egna besök till holländska Heerenveen 2009.

Mittfältaren skriver i sin blogg på offside.org om tiden då han spelade i Brommapojkarna och var ett hett namn. Det var i december 2009, och Haglund reste till Holland för att hälsa på Heerenveen, en klubb som han snart skulle representera.

En vecka tidigare hade den nu 25-årige Haglund varit med i Ekwall vs Lundh, och han skriver att det kändes glassigt att i programmet bli frågad om han hade klubbar efter sig. Han menar att han fick mer uppmärksamhet än vad han förtjänade.

Haglunds agent hade 86 missade samtal när han och spelaren anlände till Amsterdam för besöket. En holländsk tidning och svenska Aftonbladet skrev varsin artikel om nyheten. Två dagar senare firade Haglund med sina vänner genom att beställa en ståtlig middag på Kungsträdgården i Stockholm.

Agenten stötte på Haglund och hans vänner och påpekade att en affär med holländarna inte var klar.

– Jadå, ta det lugnt chefen. Vi firar bara de 2000 spänn vi fick av Aftonbladet för att vi tjallade om att vi skulle ner och besöka Heerenveen. Aftonbladet betalade visst bäst, ska Haglund ha svarat sin agent enligt bloggen.

Agenten kunde inte hålla sig och efter en period av intensivt skratt ska han ha sagt:

–Du är fan sjuk i huvudet.

Haglund hälsar Aftonbladet att han tackar för maten.     

Publicerad 2012-04-17 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons