Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ilska i Blåvitt: "Så jävla irriterad eftersom det inte ska vara straff"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Minuter från seger.
Då fick IFK Göteborg en andra straff emot sig och matchen mot Örebro slutade 2-2.
- Jag är så jävla irriterad eftersom det inte ska vara straff, säger August Erlingmark.

3:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

2-0-ledning med mindre än tio minuter kvar att spela. Alf Westerberg såg att ut att få med sig en seger i första matchen som huvudtränare för IFK Göteborg.

Då började dramat.

I matchminut 82 täckte Emil Salomonsson Maic Semas skott med armen och domaren Kaspar Sjöberg pekade på straffpunkten. Salomonsson fick dessutom sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Straffen? Den tryckte Kennedy Igboananike upp i det högre krysset, 2-1.

På tilläggstid fick Örebro ännu en straff sedan Mix Diskerud fällt Michael Omoh. Maic Sema klev fram och rullade in 2-2 med matchens sista spark.

Den sista straffsituationen fick Blåvitt spelarna att bli ordentligt irriterade. De tyckte att Michael Omoh tog med sig bollen med handen innan han gick omkull.

ANNONS

- Jag såg att Omoh tog med sig den med handen, men de upplever väl inte det så. Man kan snacka onaturlig rörelse, men oavsett så ska man inte få ta med den med handen i straffområdet i 95:e och att det blir straff på det. Det är oerhört tungt just nu, säger August Erlingmark.

Du var ruskigt förbannad efter matchen, vad sa du till domaren?
- Jag minns inte... Man blir så förbannad när vi äntligen ska få vinna här hemma och förtjänar det är det någon som tycker det ska vara straff. 

Omoh själv om straffsituationen:

- Jag tycker att det var straff, han sparkade ner mig bakifrån. Det var ett modigt beslut av domaren eftersom han hade gett oss en straff innan.

Blåvitt-spelarna tycker att du tog med dig bollen med handen.
- Det var en reflex! Bollen studsade på min hand, men jag tog inte med mig den med mening.

ANNONS

Tobias Hysén om den sista straffen:

- Antagligen är det fel om ni frågar om det. Det känns ibland som att domaren själva inte vet hur handsregeln fungerar. Men det hjälper inget att kasta skit nu. Vi får tillåta oss själva vara lite knäckta idag, men sedan är det upp på hästen igen. Vi gjorde en match som förtjänade tre poäng i dag. 

Vad sa domaren om straffen?
- Vissa domare går inte att prata med direkt. Du får inte honom ändra sig ändå, så varför lägga tid på honom. Det vi kan hoppas är han tittar på situationer och lär sig av det.

Argast i IFK Göteborg var flera av de yngre killarna däribland August Erlingmark och Pontus Dahlberg. Tobias Hysén och Sebastian Eriksson fick motta bort dem från domaren Kaspar Sjöberg.

- Jag tycker att det är härligt att se ett engagemang, men nu blev Emil (Salomonsson) avstängd och vi behöver inte ha fler avstängda. Det finns inget som de kan säga som hjälper i det läget.

ANNONS

Eriksson:

- Vi stred hårt i dag. Kom ut i andra halvlek och gjorde 2-0. Det kändes som att det var en match vi hade i hamn. Därför reagerade vi som vi gjorde i slutet.

Sören Rieks inledde målskyttet för IFK Göteborg i matchminut 58. Mikael Boman gjorde 2-0 fem minuter senare. Det räckte dock bara till en poäng.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-23 kl 20:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto