Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR AIK - HÄCKEN: AIK ska få betala för Häckens bakslag

Två raka förluster för Häcken och match mot ett ''pånyttfött'' AIK. Men Häcken lovar med stor övertygelse en jättemöjlighet till seger över svenska mästarna.

AIK

Skador/avstängningar: Walid Atta (s), Gabriel Özkan (s), Antonio Flavio (s), Kenny Stamatopoulos (s), Nicklas Bergh (s).

Preliminär laguppställning: Tomi Maanoja - Kenny Pavey, Per Karlsson, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson - Martin Kayongo-Mutumba, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Bojan Djordjic - Sebastian Eguren - Miran Burgic.

Håll ögonen på: Miran Burgic. AIK har uttryckt att man inte ändrar sin åsikt om slovenen trots två mål senast. Frågan är hur tongångarna låter om Burgic fortsätter i samma stil mot Häcken. En sniper i straffområdet tycks vara det som AIK behöver - åtminstone för tillfället.

AIK-snack:
- Det är svårt att gradera, men ser man till hur vi inlett prestations- och resultatmässigt så var vi i stort behov av tre poäng. Vår tabellplacering är riktigt dålig och vi fokuserar på att göra kraftiga försök för att vinna varje match, säger tränaren Mikael Stahre till aikfotboll.se om hur skön segern var senast.

- Det hårda arbetet är alltid en bas för att vinna matcherna och vi visade kvalité i de avgörande momenten. Det handlar alltid om att vara bättre än motståndaren på andra sidan och tittar vi på alla tre målen mot Kalmar så var det bra kvalité bakom alla målen. Finns det grova arbetet med så är det lättare att komma upp i kvalitet.

- Både spelare och ledare är så pass reflekterande och ödmjuka så vi vet att varje match är unik. Man vinner inte nästa match för att man vann den senaste och man förlorar inte nästa match för att man förlorade den senaste.

BK HÄCKEN

Skador/avstängningar: Johan Lind (s), Peter Nyström (s).

Preliminär laguppställning: Christoffer Källqvist - Marcus Jarlegren, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Daniel Forsell - Jonas Bjurström, Dominic Chatto - John Chibuike, Erik Friberg, Jonas Henriksson - Paulinho.

Håll ögonen på: Paulinho. Den snabbe och tekniske brassen är målfarligast i Häcken så här långt. Efter avstängningen senast är han nu tillbaka i spel och kan bidra till att trenden vänder för laget från Hisingen. Mathias Ranegié har fortfarande inte gjort mål och det är tveksamt om han får förtroendet längst fram.

BK Häcken-snack:
- Vi funderar inte alls över toppstrid, det är en besvikelse över att ha förlorat två matcher. Det kan ha varit någonting vi kunnat göra bättre i vår prestation, men vi funderar inte över tabeller. Ingen är besviken på att det var två topplag vi förlorade mot. Vi är inte nöjda med att vi just förlorade, säger assisterande tränaren Christian Lundström till FotbollDirekt.se.

- På de fyra matcherna utan seger så är det tillfälligheter ofta. Vi hade kunnat vinna en av dem och kanske tappat någon av de vi vann i början. Vi är nöjda med poängen vi samlat in totalt.

- Vi ska fortsätta jobba på det vi är bra på. Vi har kanske inte fått lika många avslut och vi kanske måste vara noggrannare i sista tredjedelen med passningsspelet. Vi spelar med små marginaler, men det är mycket tillfälligheter.

- Fortsätter vi som gjort kan vi vinna mot AIK.
- De vinner mot Kalmar borta med 3-0 de är ett bra lag även om de tappat spelare. Men det tar tid att spela ihop ett nytt lag. Det är en klubb med duktiga och individuellt skickliga fotbollsspelare. Det blir en tuff match.

Publicerad 2010-04-24 kl 12:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons