POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR AIK - Örebro: ÖSK - ''Vi kan vinna'' - se matchen på nätet

IFK Göteborg misslyckades i går med att vinna. Örebros tränare Sixten Boström varnar för något liknande för AIK i kväll.

AIK

Skador/avstängningar: Tomi Maanoja, Kevin Walker och Saihou Jagne.

Preliminärt lag: Daniel Örlund – Markus Jonsson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson - Martin Mutumba, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Bojan Djordjic - Antonio Flavio, Ivan Obolo.

Håll ögonen på: Jorge Ortiz. Innermittfältaren som är en av allsvenskans allra bästa på sin position. Tappar han bollen tar han ofta tillbaka den själv.

AIK-snack:
- Återigen blir det en svår hemmamatch för oss. Men samtidigt ska det bli roligt att möta Örebro, som är ett spelande lag, säger AIK:s assisterande tränare Christer Swärd till FotbollDirekt.se.

Du som är kreatör för era fasta situationer, är du stolt över hörnmålet mot Hammarby?
- Stolt är väl fel ord men jag är glad för killarnas skull att de gör vad vi har bestämt och att de lyckas med det och att de tror på det vi håller på med.

- Örebro spelar sitt 4-3-3 med tre bra anfallare och spelar liknande som Hammarby och det blir nog samma matchbild, så det blir tufft. Senast var de tillbaka till sitt gamla jag och fick nog tillbaka en hel del självförtroende efter segern mot Halmstad.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Kim Olsen (osäker), Eric Bassombeng (osäker).

Preliminärt lag: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic - Markus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara.

Håll ögonen på: Roni Porokara. Finländske landslagsspelaren som på egen hand sänkte Halmstad senast.

ÖSK-snack:
- Oerhört häftigt att få vara med om en sån här match. Att få spela en match av den här betydelsen och med det publiktryck som kommer att vara under matchen, kommer vi att ta lärdom av och ha med oss om vi skulle spela en viktig Europamatch på bortaplan i framtiden, säger Örebro-tränaren Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

- Segern senast var enormt viktig med tanke hur det hade gått i de tre matcherna före det och det kändes som om vi hittade tillbaka till det spel vi haft tidigare under säsongen.

Publicerad 2009-10-28 kl 14:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå