Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Assyriska-Djurgården: "DIF måste ta oss på allvar’’

Djurgården är ett avsevärt bättre lag. Det erkänner Assyriskas tränare. Men han lovar att Assyriska ska ge den allsvenska krisklubben en skräckresa genom kvalet.

ASSYRISKA
Preliminär startelva
: Oscar Berglund – Martin Lorentzon, Filip Bergman, Pierre Bengtsson, Fredrik Samuelsson – Petter Furuseth, Dennis Östlundh, Andi Toompuu, Stefan Batan – Eddie Moussa, Göran Marklund.

Håll ögonen på: Stefan Batan har fått fart på karriären igen efter några tunga år i Djurgården. Batan kan bli huvudfigur i det här kvalet med sin snabbhet och vänster. Spelar aggressivt. En energi-spelare.
Assyriska-snack:
- Vi har hittat rätt och fått lite mer fart. Ja, vi har helt enkelt ett bättre tempo än tidigare, säger Assyriskas Håkan Lindström till FotbollDirekt.se.

- Skillnaden mellan oss och Djurgården? Ganska stor. Djurgården ska vara avsevärt bättre. Men vi blir farliga. Djurgården måste ta oss på allvar.
- Vi har sett Djurgården flera gånger på slutet. Förhoppningsvis har vi en ganska bra bild av vad som väntar.

DJURGÅRDEN
Skador/avstängningar
: Daniel Sjölund (s), Johan Oremo (s), Dan Burlin (s), Petter Gustafsson (s), Mattias Jonson (osäker).

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Yosif Ayuba – Christer Youssef, Prince Ekong, Patrik Haginge, Sebastian Rajalakso – Mikael Dahlberg, Philip Hellqvist.

Håll ögonen på: Patrik Haginge. Har verkligen tagit plats de senaste matcherna. Två mål på kort tid. Tempofylld och stark spelare. Initiativrik. Någon som bara måste fungera mot Assyriska när ett vinnande lag ruckas på med Petter Gustafsson och Mattias Jonson borta från start.
DIF-snack:
- Även om vi spelar för att rädda oss kvar så tycker jag att vi kommer med en positiv känsla, vi har varit uträknade ett par gånger den här säsongen och att vi knep kvalplatsen efter tre raka segrar ger oss en bra känsla, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz till dif.se.

- Det är mycket som står på spel, men vi har spelat med kniven på strupen länge. Att det är konstgräs spelar inte så stor roll, vi har spelat flera konstgräsmatcher under året och tränade hela vintern på konstgräs, vi vet hur det fungerar.

Publicerad 2009-11-04 kl 14:35
Annons
Annons
Annons