Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR BP - GEFLE: Förväntningarna växer: ''Guidetti en riktig striker''

Inför Brommapojkarna-Gefle:

John Guidetti är tänkt att leverera mål framåt. Minst ett mål i snitt har han lovat. Men han får det tufft. Hans tränare anser att man idag ställs mot "Allsvenskans mest välorganiserade försvar".

BP

Skador/avstängningar: Benny Lekström (s), Mikkel Jensen (s) och André Möllestam (s), Mauricio Albornoz (s).

Preliminär laguppställning: Preliminär laguppställning: Kristoffer Nordfeldt - Tim Björkström, Pär Asp, Pontus Segerström, Miiko Albornoz - Gabriel Petrovic, Imad Chhadeh - Babis Stefanidis, Pablo Pinones Arce, Dalil Benyahia - Olof Guterstam.

Håll ögonen på: John Guidetti. Blev i absolut sista stund spelklar mot Trelleborg. In kom han och spelade fram Olof Guterstam till målet. Nu kan den haussade talangen få starta mot Gefle. Snabb och rakt mål och med en stor, stor arbetskapacitet. Ser ut som en given behållning - men ännu ingen startspelare?

Brommapojkarna-snack:

- Nej, vi är inte nöjda med anfallsspelet, men det ska inte ske på bekostnad av anfallsspelet. Det är sista delen vi haft problem med, säger tränaren Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se.

- Guidetti är tänkt att bredda på forwarssidan. En riktig striker och bra på att skapa ytor. Pablo har varit skadad också, så det var bra att bredda med honom. Han har varit här förut, så vi visste vad vi fick.

- Gefle är det mest välorganiserade försvarsmässigt i allsvenskan. De har snabba kontringar och en forward som gör mål på precis allt.

- Vårt anfallsspel är nyckeln till försvar. Men vi får inte blotta oss för mycket, det gäller att ha en bra balans mellan anfall och försvar.

GEFLE

Skador/avstängningar:
Olof Mård (s), Öyvind Gram (s), Jonathan Hellström (s), Hasse Berggren (s), James Frempong (s), Daniel Leino (s), Jonatan Berg (a).

Preliminär laguppställning: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Jens Portin - Hjalmar Öhagen, Bernhard Nyström, Yussif Chibsah, Jonas Lantto - Mikael Dahlberg, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på:
Yussif Chibsah. Den centrala mittfältaren med sitt spelsinne och sin tuffhet är mycket värdefull för Gefle. Har ett ansvar att fortsätta leverera om Gefle ska börja vinna igen. Vi väntar också på ghananens första mål i årets allsvenska.

Gefle-snack:

- Det är lite upp och ner i Allsvenskan med ''poängstölder'' här och var. Det är alltid öppna matcher. Vad vi måste tänka på är att måste samla truppen och förbättra vår balans mellan anfall och försvar, säger tränaren Urban Hammar till FotbollDirekt.se.

- BP har spelare som vill ha bollen och gärna utmanar. De har många jämngoda spelare, offensiva, ett lag som håller en hög kvalitet.
- Deras offensiv är svårstoppad. Jag måste se mer av John Guidetti men han är varken bättre eller sämre än någon annan i laget. BP har som sagt en stark offensiv.

Publicerad 2010-04-25 kl 10:51
Annons
Annons
Annons