Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DJURGÅRDEN-ELFSBORG: "Mattias Jonson är deras ryggrad"

Efter 14 allsvenska omgångar förlorade Elfsborg för första gången. På Stockholms Stadion är de ute efter revansch, men Borås-laget har respekt för ett stukat Djurgården. Mycket på grund av att Mattias Jonson är tillbaka igen.

- Mattias Jonson är deras ryggrad. Han måste vi absolut ha koll på. Han gjorde ett fint mål mot Kalmar och var nyckeln till deras seger mot Helsingborg, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.

DJURGÅRDEN
Boyd Mwila (s), Yosif Ayuba (s), Johan Oremo (osäker)

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Petter Gustafsson, Patrik Haginge, Toni Kuivasto, Kebba Ceesay - Sebastian Rajalakso, Markus Johannesson, Daniel Sjölund, Hrvoje Milic - Mattias Jonsson, Mikael Dahlberg

Håll ögonen på: Hrvoje Milic har tagit många kliv framåt sedan i våras. Den unge kroaten ser riktigt spännande ut och är dessutom riktigt viljestark.

DIF-snack: - Känslan är bra i laget trots 1-6 senast. Även om vi förlorade stort tycker jag ändå att vi gick rakryggade från den matchen. Jag vet inte om det känns så mycket tryggare att spela på hemmaplan när vi nu möter Elfsborg eftersom det är ett bra lag vi möter. Elfsborg har flera skickliga spelare, säger assisterande tränaren Steve Galloway till FotbollDirekt.se.

- Elfsborg är ett topplag och har en del saker man måste se upp med, annars åker vi på någonting direkt. En tuff dag på jobbet väntar för spelarna.

ELFSBORG

Skador/avstängningar:

Skador/Avstängningar: Martin Ericsson (s), Jari Ilola (s)

Preliminär startelva: Ante Covic - Johan Karlsson, Teddy Lucic, Anders Wikström, Mathias Florén - Helgi Danielsson, Anders Svensson - Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck, Emir Bajrami - James Keene

Håll ögonen på: Stefan Ishizaki. En av allsvenskans absolut bästa mittfältare när han är i form och kan på egen hand sänka ett motståndarlag, antingen genom mål eller framspelningar.

Elfsborgssnack: - Djurgården är starkt hemma på Stadion och har bara förlorat en hemmamatch där den här säsongen och det var mot AIK på Råsunda, säger assisterande tränaren Peter Wettergren till FotbollDirekt.se

- Det brukar alltid bli bra och välspelade matcher överlag när vi och Djurgården möts. Vi är två lag som vill spela fotboll och vara konstruktiva när vi får tag på bollen.

- Mattias Jonson är deras ryggrad. Han måste vi absolut ha koll på. Han gjorde ett fint mål mot Kalmar och var nyckeln till deras seger mot Helsingborg.

FotbollDirekt-kommentar: - Situationen är onekligen tuff för Djurgården - 1-6 mot Kalmar senast och nu Elfsborg i två tuffa drabbningar i följd. Ska DIF ta poäng, så ska laget göra det hemma på Stadion, där Peter Wettergren mycket riktigt konstaterade att laget är mycket starkt. Där har DIF vunnit mot Helsingborg, som ju Elfsborg som bekant åkte på sin första förlust emot. HIF visade att Elfsborg inte är oslagbart och DIF har chansen att åsamka boråsarna lagets andra raka förlust i Allsvenskan.

Publicerad 2009-07-18 kl 16:00
Annons
Annons
Annons