Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR DJURGÅRDEN-GAIS: Djurgården med två jokrar mot Gais

Allsvenskan

Dif-supportrarna har två nya namn att bekanta sig med ikväll - Adama Guira och Peter Nymann. Djurgårdens nyförvärv är bägge högaktuella för spel mot Gais.

DJURGÅRDEN Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivio, Joel Riddez - Philip Hellquist, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Christer Youssef - Mattias Jonson.

Skador/avstängningar:
Joel Riddez, Mattias Jonson (osäkra).

Han är formstarkast:
Joona Toivio. Överhuvudtaget formidabel säsong av finländaren som var bäste djurgårdare mot Elfsborg och dessutom gjorde mål igen. Knäppsäker bakåt och ett vapen framåt för Djurgården.

Preliminär startelva:

Värt att notera: Två nyförvärv spelklara i Dif: danske högerback/mittfältaren Peter Nymann och Adama Guira, innermittfältare från Burkina Faso. Bägge konkurrerar om startplats direkt - Nymann dock nyligen tillbaka från sjukdom. Och en rockad där Daniel Sjölund flyttas upp som släpande forward måste till för att Guira ska få gå in från start på innermittfältet.

ANNONS

Djurgården-citat:

- Vi har en nästintill skadefri trupp i dagsläget, inga avstängningar och vi har tre nyförvärv som är spelklara, säger Magnus Pehrsson till Dif:s hemsida.

- Det gör ju att jag får ännu flera att välja mellan, konkurrensen blir ännu hårdare.

Nyförvärven, hur ligger de till?

- Adama Guira har varit hos oss i nästan fem veckor nu, blivit i bättre och bättre fysisk form och även anpassat sig mer och mer till vårt sätt att spela.

- Peter Nymann är inte helt i full form än, men däremot har han egenskaper som vi kommer få användning för på en gång, det är inget snack om det.

- Och sedan har vi en målvakt då, Mehdi Khalil. Han kommer inte ta plats i truppen i helgen. Han får fortsätta träna på, så får vi se vilken utveckling han får här de närmsta veckorna.

- Jag tycker att vi har avslutat den (MFF-matchen), mentalt har vi avslutat den. Nu blev den avbruten och det är förstås väldigt tråkigt, men kan inte göra så mycket åt det.

ANNONS

- Vi har valt att låta dem som skulle ha spelat klart den matchen träna lite tuffare på måndag-tisdag efter den matchen. Sedan hade vi en träning elva-mot-elva på torsdagen, för att få många spelmoment med riktiga närkamper.

- Vi ska vinna den här matchen, det är jätteviktigt att vi gör det, att vi får in tre nya poäng i den här kampen som... nummer ett handlar ju om att hänga kvar. Och sen när vi har tagit de här poängen så kan vi titta på nya målsättningar.

GAIS

Preliminär startelva: Henri Sillanpää - Jimmy Tamandi, Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Reuben Ayarna, Markus Gustafsson, Mervan Celik - Romarinho - Alvaro Santos.

Skador/avstängningar:
Jonas Lundén (s), Calum Angus (a)

Han är formstarkast:
Mervan Celik. Tio mål och fyra i skytteligan. Celik är seriens målfarligaste mittfältare och har utvecklats raketartat i år. Stensäker i avsluten och iskall när det gäller - straffen i slutminuterna sist mot Halmstad var helt matchavgörande men Celik var lugn som en filbunke.

ANNONS

Värt att notera:
18-årige Linus Tornblad dominerade stort och blev finalhjälte när Gais vann Tipselitturneringen i Gothia Cup. Ikväll finns den snabbe yttern med i Gais matchtrupp mot Djurgården. Stor framtidsman.

Gais-citat:

- Halmstad senast satt långt inne, vi hade stort spelövertag och många chanser, men det dröjde lite. En enormt skön seger att ta med sig till den här matchen, säger Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

- Jag har inte följt Djurgården sådär jätteingående, men känslan är att de har fått ihop det sedan vi möttes i våras (Gais-vinst 2-1).

- Då var det ett lag i fritt fall, sedan dess känns det som att de har fått ihop lagbygget. Sedan vad gäller enskilda spelare och detaljer har jag inte järnkoll, men jag tror att de precis som oss vill försöka spela en offensiv fotboll.

ANNONS

- Så jag tror på en rolig, offensiv match där det säkert blir många omställningar fram och tillbaka. Vi ska försöka skapa mot dem, sedan är det upp till oss där bak att ta hand om det som kommer mot oss.

- Vårt offensiva spel står inte och faller med Wanderson, men vi får justera det lite. Han är ju en udda fågel i allsvenskan, gör mål, assisterar och drar på sig bevakning. Det blir ett lite annat spel utan honom, men vi har ju offensiv kraft ändå.

Publicerad 2011-08-07 kl 13:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto