POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR ELFSBORG - GÖTEBORG: ''IFK har många matchvinnare''

Två lag som kommer med segrar i bagaget sedan den förra omgången. Båda står på samma poäng, 19, och nu vill man närma sig serieledarna Kalmar innan EM-uppehållet. Både IFK Göteborg och Elfsborg har stor respekt för varandra.

- De har matchvinnare både i anfallet och på mittfältet så det blir en mycket tuff match, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.com.

Peter Wettergren, assisterande tränare:
- Mot Trelleborg spelade vi riktigt bra i första halvlek och kontrollerar sedan matchen i andra på ett föredömligt sätt. Vi vet vad vi kan prestera i våra bästa stunder och nu ska vi försöka ge vår hemmapublik en seger innan EM-uppehållet. Men det kommer självklart bli väldigt tufft.

Är ni nöjda med vårsäsongen?
- På det stora hela är vi det men samtidigt hade vi gärna önskat oss fler poäng. Förlustmatchen mot Ljungskile och den oavgjorda hemma mot Örebro var två onödiga poängförluster i matcher som vi borde gjort bättre.

Om Göteborg:
- En av guldkandidaterna som gjorde en väldigt stark upphämtning sist mot Kalmar. Kollektivet är väldigt starkt och spelarna vet exakt hur de ska agera på planen. De har matchvinnare både i anfallet och på mittfältet så det blir en mycket tuff match.

Om läget i laget:
- Daniel Mobaeck är tillbaka efter sjukdom och Martin Andersson efter avstängning. I övrigt har inga förändringar skett.

Preliminär startelva:
Johan Wiland - Johan Karlsson, Martin Andersson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Helgi Danielsson, Anders Svensson - Stefan Ishizaki, Denni Avdic, Emir Bajrami - Fredrik Berglund

Göteborg

Stefan Rehn, tränare:
- Det känns jättebra att vi kunde hämta upp ett 0-2 underläge mot Kalmar. Nu ska vi åka till Borås, göra en bra match och få en bra avslutning på vårsäsongen.

Vad betydde det för laget att ni lyckades vända?
- Självklart var det positivt och det visar att det finns en härlig vilja bland killarna. Vi var ordentligt missnöjda med första halvlek men tog oss samman, knöt näven i fickan och gick ut och körde.

Om Elfsborg:
- Ett väldigt bollskickligt lag och oerhört starka på sitt konstgräs på Borås Arena. De släpper inte till mycket heller i defensiven och offensivt bidrar Anders Svensson och Stefan Ishizaki med det mesta.

Om läget i laget:
- Niclas Alexandersson kan inte spela och Nicklas Carlsson är borta sedan tidigare. Dock är Thomas Olsson tillbaka och återställd från sin vadskada. Vi får även tillbaka Pontus Wernbloom efter avstängning.

Preliminär startelva:
Kim Christensen - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Daniel Alexandersson, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Tobias Hysén - Jonas Wallerstedt, Pontus Wernbloom

Publicerad 2008-05-12 kl 13:41
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå