Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR Gefle-AIK: Slitet AIK

Allsvenskan 2009-05-25 kl 09:31

Två lag i bra form ställs mot varandra på Strömvallen. Gefle har vunnit tre raka matcher och gästande AIK har hållit nollan i fyra raka matcher. En jämn match är att vänta, då fem av de sex senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort eller 1-0 till AIK.

- Det gäller att krama ur den sista energin ur kroppen, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till FotbollDirekt.se

GEFLE
Skador/avstängningar
: Olof Mård (s)

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Omar Jawo, Daniel Theorin, Andreas Dahlén - Jonatan Berg, Johannes Ericsson, Yussif Chibsah, Jonas Lantto - Amadou Jawo, Hans Berggren

Håll ögonen på: Yussif Chibsah. Sänkte Halmstad med två mål senast. Ghananen är en viktig kugge på mittfältet som bollvinnare och spelfördelare, men visade sig senast även vara ett offensivt vapen.

GIF-snack: - Det finns inget som talar för att vår form kommer att upphöra. Vi ser uppehållet som ett tillfälle att få träna, det behöver vi, säger assisterande tränare Urban Hammar till FotbollDirekt.se.

ANNONS

- Jag ser framför mig en väldigt tajt match mot AIK. De spelar 4-4-2 liknande oss och de är ett mycket hårt arbetande lag. Det kommer bli en fight om varenda kvadratmeter.

- Vi har pratat om att ta initiativ och stå upp fysiskt. Vi kommer behöva ta vara på varje tillfälle som ges.

AIK Skador/avstängningar: Miran Burgic (s), Nicklas Bergh (s), Tomi Maanoja (s), Kevin Walker (s), Martin Mutumba (s), Pierre Bengtsson (a), Bojan Djordjic (osäker), Daniel Tjernström (osäker)

Preliminär startelva:
Daniel Örlund - Markus Jonsson, Jos Hooiveld, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson – Kenny Pavey, Daniel Tjernström, Jorge Ortiz, Gabriel Özkan – Ivan Obolo, Saihou Jagne

Håll ögonen på:
Gabriel Özkan. Den eviga talangen som fått flera säsonger spolierade av skador. Sänkte Malmö i första omgången men åkte sedan på ytterligare en skada. Är nu tillbaka på allvar och är en spelare som besitter ett enormt stort register.

ANNONS

AIK-snack: - Vi har spelat många matcher på kort tid, men det är bara två matcher kvar till uppehållet. Vi har nog haft värre perioder än nu gällande slitna spelare. Det gäller att krama ur den sista energin ur kroppen inför uppehållet, säger Mikael Stahre till FotbollDirekt.se

- Vårt offensiva spel mot Elfsborg var kanske det bästa vi spelat den här säsongen. Vi hade dem i brygga ett tag och är bittra att vi inte kunde forcera in bollen mot slutet. Vi är stabila och har en bra form, men vi är medvetna om att form är en färskvara.

- Gefle är ett underskattat lag och varje match är unik. De har en bättre offensiv balans i laget än tidigare och har smugit lite i bakvattnet, de ska ha respekt.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto