POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Häcken-HIF: "Stoppa Lantz är minst lika effektivt som att stoppa Henke"

Peter Gerhardsson var förra säsongen assisterande tränare till Bosse Nilsson i Helsingborg. Han om någon vet var Helsingborgs svagheter finns. Det gör mötet på Rambergsvallen extra intressant.

- Det är inte bara Henke som är bra i Helsingborg. Även Markus Lantz är bra och kan vi stoppa hans framfart, kommer vi att kunna begränsa Henke, säger Gerhardsson till FotbollDirekt.se

HÄCKEN Skador/avstängningar: Jacob Johansson (s), Emil Wahlström (s), Robin Wikman (s), Paulinho (a)

Christoffer Källqvist – Erik Friberg, Tom Söderberg, Johan Lind, David Frölund – Dominic Chatto, Janne Saarinen – Jonas Henriksson, Josef Karlsson, Vinícius – Mathias Ranégie.

Håll ögonen på: Mathias Ranégie. Han blev ratad av IFK Göteborg men har redan hunnit visa sin målfarlighet i Allsvenskan och han trivs bra hemma på Rambergsvallen.

Häcken-snack: - Det är bara inspirerande att möta ett lag som Helsingborg. Det ska bli riktigt kul. Helsingborg är ett lag som spelar en bra och attraktiv fotboll. Ska vi ta Helsingborg måste vi upp några snäpp, säger tränaren Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se

- Det viktigaste för oss är att fokusera på vårt eget spel.

- Henrik Larsson och Markus Lantz är motorerna i Helsingsborgs offensiva spel, så att ta bort Markus Lantz är minst lika viktigt som att ta bort Henke.

- Att vi har Paulinho avstängd gör att vi tappar en av våra bättre spelare och som varit involverad i en del mål.

HELSINGBORG
Skador/avstängningar: Fredrik Svanbäck (s), Erik Wahlstedt (s), Magnus Arvidsson (matchotränad), Olafur Skulason (mathotränad)

Preliminär startelva: Pär Hansson - Marcus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Isaac Chansa, René Makondele - Rasmus Jönsson, Henrik Larsson

Håll ögonen på: Christoffer Andersson. Den tidigare landslagsförsvararen trivs på mittfältet och har också börjat producera lite framåt.

HIF-snack: - Häcken är ett lag som vi har mött många gånger genom åren. De är konsekventa och jobbat stenhårt med sitt mönster. Homogen trupp och gör det de ska bra. Alltid en svår motståndare att möta, säger tränare Bosse Nilsson till FotbollDirekt.

- Vi skulle ha stängt matchen mot Trelleborg när vi ledde med 2-0. Första är riktigt bra. Blev ofokuserade i ett par lägen i andra halvlek.

- Peter vet en hel del om oss men vi vet också mycket om Häcken. Det finns inga hemligheter alls idag, lagen i Allsvenskan kan varandra så bra nuförtiden.

Publicerad 2009-05-22 kl 09:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå