Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR HALMSTAD-GEFLE: Nu eller aldrig, HBK: "Hjältar gör det omöjliga"

Det är nu eller aldrig för HBK. Segrarna måste radas upp för att det inte ska bli superettan – först ut: Gefle.
– Ingen belöning är större än känslan att lyckas med "det omöjliga", säger tränaren Jens Gustafsson.

HALMSTAD

Preliminär startelva: Karl-Johan Johnsson - Viktor Ljung, Michael Svensson, Richard Magyar, Christian Järdler - Michael Görlitz, Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén, Marcus Olsson - Joe Sise, Joel Johansson.

Skador/avstängningar: -

Han är formstarkast: Karl-Johan Johnsson. U21-målvakten storspelade senast mot Trelleborg och får som regel att göra i matcherna. Några blunders här och där men en av få spelare i HBK som kommer undan med godkänt så här långt.

Halmstad-citat:

- Ingen belöning är större än känslan att lyckas med ”det omöjliga” och vi antar den utmaningen med öppna armar, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

- Många kan tycka att vi har en omöjlig uppgift framför oss. Men jag ser det som att vi har en tuff utmaning framför oss. Och det är en stor skillnad, påpekar han noga.

- Hjältar lyckas med det omöjliga. Och vinnare, ja det är människor som aldrig ger upp, säger Gustafsson och betonar ordet "aldrig" starkt.

- Jag tror inte det finns en enda HBK-supporter som kan komma in hit och säga till dem att något är omöjligt. HBK har gjort det förr och vi ska banne mig göra det igen.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson – Pär Asp, Daniel Theorin, Olof Mård, Jens Portin – Daniel Bernhardsson, Eric Larsson, Zakaria Abdullai, Jonas Lantto – Mikael Dahlberg, Dragan Kapcevic.

Skador/avstängningar: Hjalmar Öhagen, Erik Törnros, Yussif Chibsah (s).

Han är formstarkast: Mikael Dahlberg. Gjorde ett riktigt drömmål mot Malmö FF i torsdags när laget skrällde och vann. Hans riv och slit, och uppenbarligen återfunna målfarlighet, blir jobbigt att handskas med för jumbon.

Gefle-citat:

– Vi är bra förberedda tycker vi. Vi gjorde en bra match senast mot Malmö (2-0) och är på uppåtgående, säger tränaren Pelle Olsson till FotbollDirekt.se.

– Men det kommer bli tufft i dag, Halmstad är ju i en position där de kommer kriga för varje poäng. Närkampsspelet blir viktigt.

Vad är Halmstads tydliga svagheter?

– Det vill jag egentligen inte uttala mig om, man ska passa sig för att säga sådant inför en matchen. Och de har inte varit sämre än något annat lag de senaste fyra-fem omgångarna, det var deras första halva av säsongen som var dålig och har satt dem i den här sitsen.

Publicerad 2011-09-12 kl 17:18
Annons
Annons
Annons