Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR HALMSTAD-TRELLEBORG: Prahls oväntade spanjor-hyllning

Allsvenskan

Mycket kritik mot Halmstads spanjorer - men Tom Prahl ser en lysande framtid för en av dem: "En av allsvenskans mest spännande spelare".

HALMSTAD:

Preliminär startelva: Nauzet Perez - Emil Salomonsson, Richard Magyar, Tomas Zvirgzdauskas, Marcus Olsson – Ivan Diaz, Jonas G Saevarsson – Anel Raskaj, Raul Ruiz, Michael Görlitz, – Javi Hernandez.

Skador/avstängningar: Joe Sise, Christian Järdler.

Han är formstarkast: Ivan Diaz. Bäst hittills av spanjorerna i konkurrens med keeper-Perez. Hittar allt som oftast ut med öppnande bollar till Olsson och Salomonsson på kanterna.

Halmstad-citat:

- Vi måste tro på det vi gör, och det gör vi. Det är ingen panik, säger Emil Salomonsson till Hallandsposten.

- Vi har gjort en stor förändring i allt – i sättet att tänka, sättet att spela och allt möjligt, och vi är mer ett aggressivt lag nu än vad vi varit innan. Det tar tid.

ANNONS

– Det får inte hända att de har mer aggressivitet än oss och spelar mer fysiskt än oss. I alla matcher så är det vi som ska vara det aggressiva laget. Det vet vi nu inom laget, och vi vet att sätter vi defensiven så kommer resten automatiskt. Först och främst måste man bygga huset innan man kan lägga på taket.

Joe Sise var avstängd senast efter det röda kortet mot Gais. Förbundets disciplinnämnd har beslutat ge Sise ytterligare en matchs avstängning och han missar därmed mötet med Trelleborg:

– De tyckte att det var sträckta ben – men det var det ju inte, det ser man tydligt på videon. Men de har sin syn på det hela och det är ändå de som bestämmer. Man kan inte hålla på och grubbla och argumentera, säger Sise.

– Vi får anpassa oss till det och lägga vår energi på att vara så bra som möjligt, säger Pep Clotet Ruiz om avstängningen.

ANNONS

TRELLEBORG:

Preliminär startelva: Viktor Noring - Johan Nilsson Guiomar, Thommie Persson, Tuomo Turunen, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Ibrahim Koroma, Marcus Pode, Magnus Andersson, Joakim Nilsson - Fredrik Jensen

Skador/avstängningar:
Dennis Melander, Kristian Haynes, Peter Abelsson, Yousef Fahkro.

Han är formstarkast: Tuomo Turunen. Skadad och saknad när TFF föll ihop försvarsmässigt i de inledande matcherna. Tillbaka nu och har styrt upp mycket. Visar pondus där bak.

Trelleborg-citat:

- Halmstad har fått väldigt dålig utdelning i förhållande till prestation hittills, säger Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

- De spelar med en enorm entusiasm och har väl varit lite övertända i vissa situationer. Men de har också haft otur i flera matcher.

- Vi måste hålla ordning på kanterna, där de har Marcus Olsson och Emil Salomonsson som flyger fram i offensiva raider.

ANNONS

- Raul Ruiz är en av allsvenskans mest spännande spelare, med sin höga fart med boll. Ivan Diaz på mittfältet styr deras spel, har en liten aktionsradie men är skicklig på att fördela bollar.

- Deras nye målvakt Nauzet Perez är duktig men en liten riskfaktor, han tenderar att göra en del misstag då och då.

- Vår otur jämnade ut sig senast mot Gefle, innan mot Norrköping hade vi mycket emot oss. Nu gäller det att vi rider vidare på det här flytet.

- Det är klart, Kristian Haynes och Dennis Melander är inga namn man bara ersätter rakt upp och ner, men det ser ändå ganska ljust ut på skadesidan nu. Tuomo Turunen är tillbaka och Viktor Noring ska kunna spela.

Publicerad 2011-04-24 kl 12:25
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto