Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR HIF-Örgryte: ÖIS ska krympa ytorna mot Helsingborg

Allsvenskan 2009-05-25 kl 09:54

Två röd-blå- lag möts på Olympia på måndagskvällen. Jumbon Örgryte lär få räkna med ett heltaggat hemmalag, som förstås vill visa att förlusten mot Häcken senast var en tillfällig plump i protokollet.

- Det gäller att krympa ytor och få fast dem helt enkelt. Henrik Larsson är viktig och jobbar mycket med att skarva till Rasmus Jönsson, säger Örgrytes tränare Janne Carlsson inför matchen.

HELSINGBORG
Skador/avstängningar:
Fredrik Svanbäck (s), Erik Wahlstedt (s), Joel Ekstrand (a)

Preliminär startelva: Pär Hansson - Marcus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura - Christoffer Andersson, Marcus Lantz, Marcus Bergholtz, René Makondele - Rasmus Jönsson, Henrik Larsson

Håll ögonen på: Henrik Larsson - veteranstjärnan hade siktet helt fel inställt mot BK Häcken och sumpade mycket. Det har inte HIF råd med. Kommer att få massor med chanser även mot Örgryte.

ANNONS

HIF-snack: - Matcherna kommer så tätt inpå varandra och det kan vara en fördel efter en plump som senast. Då vill man bara glömma och gå på det igen, så matchen mot ÖIS kommer lägligt så här kort inpå, säger tränaren Bosse Nilsson i ett pressmeddelande.

- De (Örgryte) har haft extrem otur och fått skador på sina bästa spelare. Men de har gjort det hyggligt på slutet även om de inte vunnit. Spelet har blivit bättre och de spelar mer defensivt.

ÖRGRYTE

Skador/avstängningar: Marcus Allbäck (s), Alvaro Santos (s), Alex Perreira (s), Nathan Coe (s), Peter Abrahamsson (s), Martin Dohlsten (s), Markus Anderberg (s)

Preliminär startelva: Bengt Andersson - Christian Lindström, Dennis Jonsson, Tommy von Brömsen, Björn Anklev - Markus Gustafsson, Magnus Källander, Danny Ervik, Pavel Zavadil – Alexander Mellqvist, Nicolas Sandberg

ANNONS

Håll ögonen på: Janne Carlsson. Örgrytes tränare har hotats och lever under hård press. Samtidigt ska han försöka vända på ÖIS miserabla trend.

ÖIS-snack: - En tuff utmaning. Helsingborg är ett helt annat lag än på bortaplan, säger tränaren Jannes Carlsson till ois.o.se.

- Det gäller att krympa ytor och få fast dem helt enkelt. Henrik Larsson är viktig och jobbar mycket med att skarva till Rasmus Jönsson.

- På samma gång som de är passningsskickliga, så är de väldigt breda i sitt passningsspel. Det innebär att om vi kan bryta, så finns det mycket mer ytor att spela på än mot Kalmar.

- Vi måste bli tryggare i vårt passningsspel, så att vi får med mycket folk upp. Jag tycker att första halvlek mot Kalmar var helt ok, för då hade vi lite passningar genom mittfältet. Vi måste få lugn och ro, så vi kan flytta upp laget.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto