POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR IFK Göteborg-Halmstad: Se guldjakten direkt på nätet

AIK gav Halmstad en hjälpande hand genom att vinna mot Hammarby påsöndagen. På tisdagskvällen kan hallänningarna bjuda tillbaka med enseger mot IFK Göteborg. I och med det säkrade kontraktet kan HBK spela avslappnat och utan prestationskrav.

IFK GÖTEBORG
Skador/avstängningar:
Nicklas Carlsson (s), Robin Söder (s), Adam Johansson (s), Petter Björlund (s) och Kamal Mustafa (s), Thomas Olsson (a), Hjalmar Jonsson (a), Mikael Dyrestam (osäker), Stefan Selakovic (osäker), Hannes Stiller (osäker).

Preliminär startelva: Kim Christensen - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Kalle Svensson, Mikael Dyrestam - Gustav Svensson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Elmar Bjarnason, Hannes Stiller - Tobias Hysén.

Håll ögonen på: Tobias Hysén. Givetvis. Förgrundsfigur i mötet med Brommapojkarna, där han gjorde två mål och låg bakom det tredje. Har matchvinnaregenskaper som mycket få andra i Allsvenskan.

IFK-snack: - Så här sent på säsongen handlar det om att se till att benen är så pigga som möjligt. Grundfysiken är avklarad sedan länge, säger tränaren Jonas Olsson till klubbens hemsida.

- Känslan i truppen är bra. Med tanke på hur det ser ut i tabellen borde det dessutom bli i stort sett utsålt och ett bra tryck, det hjälper oss, säger backen Erik Lund.

HALMSTAD
Skador/avstängningar:
Christian Järdler (s), Ajsel Kujovic (s), Tommy Jönsson (s), Johnny Lundberg (a), Marcus Olsson (a).

Preliminär startelva: Magnus Bahne - Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas,
Markus Gustafson, Per Johansson - Anel Raskaj, Tim Sparv, Jonas Gudni Saevarsson, Michael Görlitz - Joe Sise, Emir Kujovic.

Håll ögonen på: Magnus Bahne. Den landslagsmeriterade finländske keepern blandar och ger. Försmädligt självmål mot Örebro senast varvat med flera fina räddningar.

HBK-snack: - Oerhört skönt att vi har kunnat säkra kontraktet, inte minst i och med att det har varit lite struligt för oss i de senaste matcherna, säger assisterande tränaren Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

- Det är mycket att se upp hos Blåvitt. Det är ett gediget lagbygge. För vår del gäller det att inte kladda för mycket på egen planhalva och inte låta dem hitta in bakom vår backlinje.

- Vi gjorde en jättematch mot dem i juni och vi ska göra allt i vår makt för att vinna. Det här är ju något av ett derby för oss och det här är en match som vi gärna vill vinna.

Publicerad 2009-10-27 kl 12:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå