POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR MFF-Örebro: "Får vi bara ett mål löser sig mycket"

Örebro är både formstarka och hemmastarka. Senaste veckan spelade de tre hemmamatcher och vann alla. Men borta går det knackigt. Örebro har förlorat tre av sina fyra bortamatcher. Just i Malmö brukar de ha extra svårt - på de senaste 30 åren har Örebro bara lyckats slå MFF två gånger.

- Det är svårt att säga vad det beror på att vi förlorat tre av fyra bortamatcher. Jag kan inte hitta en gemensam nämnare. Men vi har haft dåligt flyt. Det är ett par matcher vi spelat bra men drabbats av utvisning och straff som ställt till det för oss. Jag tycker bara det är borta mot Gefle vi gör en riktigt dålig match, säger Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

- Men vi är starka just nu, det måste man säga.

Malmö FF – Örebro SK
MALMÖ

Skador/avstängningar: Miljan Mutavdzic (s), Rick Kruys (s), David Durmaz (s).

Preliminär startelva: Jonas Sandqvist – Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Ricardinho – Guillermo Molins, Daniel Andersson, Robert Åhman-Persson, Daniel Larsson – Labinot Harbuzi – Wilton Figueiredo

Håll ögonen på: Labinot Harbuzi. 23-åringen fortsätter imponera. Gjorde en stark match senast trots förlusten. Han styr spelet med sin passningsskicklighet och har i år visat sig målfarlig från sin position som släpande forward.

MFF-snack: - Vi spelade en väldigt bra fotboll mot Hammarby; vi tryckte tillbaka dem in i deras straffområde långa stunder, men vi saknade skärpa i det sista momentet, och det är både oskicklighet och oflyt som ligger bakom det, säger Roland Nilsson på Malmö FF:s webbsida.

- Det är viktigt att vi bara fortsätter. Vi ska inte börja laborera för att vi inte klarat av att göra så många mål som vi önskat. Får vi bara ett mål så löser sig mycket, det har vi sett i flera matcher. Men ofta har vi fått fortsätta jobba för att lösa den där knuten.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: James Frempong (s), Glenn Holgersson, (s), Robin Staaf (s), Kim Olsen (s), Patrik Anttonen (s).

Preliminär startelva: John Alvbåge – Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah; Fredik Nordback, Magnus Kihlström, Nordin Gerzic - Eric Bassombeng, Emra Tahirovic, Roni Porokara

Håll ögonen på: Eric Bassombeng. Låg bakom båda målen när Örebro besegrade Gais med 2-0 senast. Efter en något trög inledning verkar kameruniern ha hittat tillbaka till storformen från förra året. Mycket svårstoppad på kanten, han hittar lösningar i de flesta situationerna och jobbar också bra i pressen.

ÖSK-snack: - Vi är starka just nu, det måste man säga. Vi har vunnit tre matcher i veckan mot allsvenskt motstånd och framförallt har vi presterat en bra fotboll. Det har stämt i både anfall och försvar och då vinner man matcher, säger Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

- Malmö är väldigt starka hemma och har spelat bra även på bortaplan, trots att man förlorade senast. Det är viktigt för oss att de inte får igång sitt passningsspel. Det ska vi förhindra genom att själva få igång ett bra passningsspel och föra spelet.

Publicerad 2009-05-20 kl 10:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå