POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

INFÖR Norrköping - Helsingborg: Två lag piskade att vinna

Snart går tåget i botten för IFK Norrköping. Helsingborg måste också vinna om gulddrömmen ska leva vidare.
- Efter tre förluster och en seger så måste vi ta en match i taget, säger Helsingborgs assisterande tränare Peter Gerhardsson.

IFK Norrköping

Mats Jingblad, tränare:
- Vi har byggt upp en styrka på hemmaplan där vi har vår publik i ryggen. De hjälper och stöttar oss trots de motgångar vi haft och det är oerhört viktigt för oss. Kan vi få med oss en trepoängare på söndag har vi tagit sju av nio poäng på hemmaplan under de senaste matcherna. En sådan trend är viktig för oss om vi skall rädda vårt kontrakt, säger han till klubbens officiella hemsida.

Om Helsingborg:
- Det är ett lag som visat två ansikten under de senaste månaderna. Jag har sett dem vi tre tillfällen när de inte lyckats komma upp i normal spelstandard. Mot Halmstad, Ljungskile och Gefle när de fick tre raka förluster och inte alls var på hugget. Sedan gjorde de en riktig kanonmatch när de krossade Hammarby och vann med 5-1. Helsingborg är ett lag som i sina bästa stunder tillhör den absoluta toppen av svensk fotboll.

Om läget i laget:
Armando Ibrakovic och Richard Spong är avstängda. Felix Magro är ett frågetecken och Marcin Burkhardt missar resten av säsongen.

Helsingborgs IF

Peter Gerhardsson, assisterande tränare:
- Efter tre förluster och en seger så måste vi ta en match i taget. Det går inte att titta i tabellen.

Vad var det som fungerade senast? - Det som inte har fungerat riktigt på slutet. Vi försvarade oss bättre och fick tillbaka Marcus Lantz på mittfältet. Andreas Landgren kommer också in och gör det bra.

Om Norrköping:
- Ett lag som måsta kämpa och kriga för att hålla sig kvar. Norrköping lär bli en helt annan typ av match än den senast mot Hammarby. Norrköping lär inte bjuda på lika mycket.

Om läget i laget:
- Olafur Skulason och Adama Tamboura är skadade. Fredrik Svanbäck är på gång igen. Rene Makondele avstängd.

Publicerad 2008-09-14 kl 09:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå