Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Inför Norrköping-Elfsborg: Tunga avbräck i Elfsborg

Elfsborg går som tåget sett till den senaste tidens resultat.
Men med skador på spelare som Anders Svensson och Teddy Lucic varnar Peter Wettergren för att den fina formen kan vara slut.

- Vi har medvetet valt att ställa upp i tre tävlingar men samtidigt går det inte att säga hur mycket spelarna klarar av. Vi har gjort valet men får också betala priset, säger Elfsborgs assisterande tränare till FotbollDirekt.se.

IFK NORRKÖPING

Mats Jingblad, tränare: - Vi skall ta med oss det vi presterade (mot Elfsborg senast). Vi skapade målchanser, vi tog löpningar och vi hittade de uppspelsvägar vi ville ha. Man får också vara ärlig och konstatera att, at the end of the day, stod det 3-0 till Elfsborg. Vi måste ta lärdom av det och knyta ihop mycket tuffare bakåt. Inte bjuda på saker, bjuder man de här topplagen i svensk fotboll på saker och ting bakåt blir man straffad, säger Jinglad till ifknorrkoping.se.

Om IF Elfsborg: - Givetvis kan man alltid köra den gamla klyschan att de har så många bra spelare att slänga men om man tar Anders Svensson till exempel, så är han en given A-landslagsspelare och skulle inte han saknas när han är borta ur sitt klubblag vore det konstigt, säger Jingblad angående skadeläget i Elfsborg.

Om läget i truppen: Thomas Magnusson, Mikael Blomberg, Magnus Samuelsson, Riki Cakic och Gardar Gunnlaugsson är skadade.

Preliminär startelva: Nuredin Bakiu - Viktor Rönneklev, Anders Whass, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth - Richard Spong, Felix Magro, Marcin Burkhardt, Kevin Amuneke - Russell Mwafulirwa

IF ELFSBORG

Peter Wettergren, assisterande tränare: - Formen vet vi inte var vi har eftersom vi spelat väldigt mycket så mycket den senaste tiden. Nu lyckades vi gå vidare till UEFA-cupen, men det kostade också oss också med tanke på de skador vi fick. Vi har medvetet valt att ställa upp i tre tävlingar men samtidigt går det inte att säga hur mycket spelarna klarar av. Vi har gjort valet men får också betala priset. Det är klart det oroar när vi inte vet var vi står.

Om IFK Norrköping: - Vi vann senast, men IFK Norrköping gjorde en bra match. Mats (Jingblad) lär ha varit nöjd med vad de presterade. Så det är absolut inte någon lätt match för oss, framförallt inte med tanke på vår status.

Om läget i truppen: - Anders Svensson och Helgi Danielsson skadade sig i Intertotocupen. Dessutom saknar vi Teddy Lucic. Annars har vi samma skador som tidigare.

Preliminär startelva: Johan Wiland - Johan Karlsson, Martin Andersson, Andreas Augustsson, Mathias Florén - Emir Bajrami, Daniel Mobaeck, Jesper Florén, Denni Avdic, Stefan Ishizaki - Lasse Nilsson

Publicerad 2008-07-30 kl 11:50
Annons
Annons
Annons