Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR NORRKÖPING-MJÄLLBY: Peking njuter: "Fantastiska veckor"

Allsvenskan

Fjolårets nykomlingssuccé mot årets - åtminstone hittills. Norrköping har överraskat alla och erkänner själva att de haft maxflyt i sin allsvenska comeback.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg-Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Petru Racu, Marcus Falk-Olander, Astrit Ajdarevic - Christopher Telo, Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani

Skador/avstängningar: Russel Mwafulirwa, Bruno Santos, Imad Khalili, Armin Tankovic, Abbas Hassan (osäker).

Han är formstarkast: Christopher Telo. Två mål senast mot Djurgården, och det hade legat på lut litegrann i de tidigare matcherna. Telo har haft något på gång och mot ett sargat Djurgårdsförsvar fick han svängrum att utnyttja sin snabbhet och fina teknik.

Norrköping-citat

ANNONS

- Det har varit ett par fantastiska veckor för oss. Tre matcher och nio poäng. Det är en fantastisk utdelning, säger Norrköpings assisterande tränaren Stefan Hellberg till FotbollDirekt.se.

- Vi har framförallt haft ett hundraprocentigt försvarsspel. Det har fungerat bra. Dom målen vi har släppt in är såna mål man inte kan försvara sig mot (som Rajalaksos kanonträff senast).

- Jag har inte sett Mjällby i år. Men förra säsongen gjorde dom det otroligt bra. Dom har en bra grundkapacitet med spelare som har höga kvalitéer.

- Moestafa El Kabir har fart, kraft och teknik. Han kan hålla undan spelare och öppna upp ytor för sig själv och sina medspelare.

MJÄLLBY:

Preliminär startelva:
Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Daniel Ivanovski, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Daniel Nilsson, Pavel Zavadil, Johan Svensson - Moestafa El Kabir, Marcus Ekenberg

ANNONS

Skador/avstängningar: Tobias Grahn

Han är formstarkast: Pavel Zavadil. En vinterns bättre värvningar - det Zavadil har visat hittills är en spelare som fortfarande har väldigt mycket att ge såväl framåt som bakåt. Än viktigare för Mjällbys mittfält med sina kvicka fötter nu när Grahn är borta.

Mjällby-citat

- Stämningen i laget är bra. Definitivt, vi har gjort det bra. Vi kanske borde ha haft någon pinne till, men så är det, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se

- Vi har väl haft otur att möta formstarka lag. Dessutom cupmästare och svenska mästare de senaste åren på löpande band.

- Norrköping har fått ihop det bra. Dom har lärt sig från senast dom var uppe i allsvenskan. Man har tagit in spets i laget och har en bra erfarenhet. Dom har levererat och varit effektiva.

ANNONS
Publicerad 2011-04-30 kl 15:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto