Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖREBRO-HALMSTAD: ''Vår svacka är borta''

Örebro är ett topplag, trots att laget så grovt misslyckats i hemmaspelet så här långt. Nu blir Halmstad ett rejält test där Lasse Jacobsson lovar att formsvackan är borta.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Fredrik Nordback (s), Peter Westman (s), Oskar Johansson (s).

Preliminär laguppställning: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic - Marcus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara.

Håll ögonen på: Alejandro Bedoya. Stor arbetskapacitet. Härlig vilja. Amerikanen mot ett genombrott. Jobbig att möta, så väl offensivt som defensivt.

ÖSK-snack:
- Det är ganska roligt att vi är ett topplag, trots att vi varit så mycket upp och ner. Vi känns som bättre än förra säsongen, det tycker jag, säger Örebros tränare Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

- Riktigt kul är att vi har vunnit tre av fyra bortamatcher, trots att vi varit så ojämna. Det är något som gett oss mycket trygghet och självförtroende. Vi har stora förhoppningar inför mötet med Halmstad, även om det är ett bra lag vi möter.

- Men vi brukar göra bra matcher mot Halmstad. Ett lag som har startat bättre än det ser ut och känns överhuvudtaget som ett bättre lag än i fjol. Stabila och inte minst farliga framåt.


HALMSTAD

Skador/avstängningar: Joe Sise (s).

Preliminär laguppställning: Karl-Johan Johnsson - Ryan Miller, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler - Mikael Rosén, Jonas Gudni Saevarsson - Emil Salomonsson, Anselmo, Michael Görlitz - Marcus Olsson.

Håll ögonen på: Emil Salomonson. Två matcher på topp - mot AIK och mot Gais och gjort det jättebra. Snabb och jobbar hårt. Duktig i ren allmänhet.

HBK-snack:
- Fem sista matcherna och 10-3 i målskillnad. Vår svacka är borta, säger Lars Jacobsson till FotbollDirekt.se.
- Vi känns stabila. Många har nog varit tveksamma inför säsongen och efter storförlusten mot Elfsborg. Jag blev förbannad då - det kändes viktigt att visa att det inte var acceptabelt och det ser vi ut att ha tjänat på nu.

- Det märkliga med Örebro är att laget har tre bortavinster. Har haft ÖSK som en dark horse - och det är ingenting som förändrats. Ett snabbt och omställningsskickligt lag. En target i Kim Olsen som är stark i straffområdet.

Publicerad 2010-04-24 kl 15:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons