Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR ÖREBRO-HELSINGBORG: Bedoya: ''Vi vet hur vi ska såra HIF''

Allsvenskan

Obesegrade Helsingborg skrämmer inte Alejandro Bedoya. Amerikanen berättar här om specialplanen som ska knäcka guldfavoriten.

ÖREBRO

Preliminär startelva:
John Alvbåge – Patrik Haginge, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic – Valdet Rama, William Atashkadeh, Kushtrim Lushtaku.

Skador/avstängningar: Robin Staaf (s), Per Johansson (s).

Han är formstarkast: Alejandro Bedoya. Han kan mycket väl i dag vara ÖSK:s viktigaste spelare. Mycket bra senast – speciellt defensivt. Tar ett enormt ansvar och det är lätt att förstå att han ser ut att försvinna ut i Europa i sommar.

Citat från Örebro:
- Vi har fortfarande mycket kvar att förbättra offensivt, säger Alejandro Bedoya till FotbollDirekt.se.

ANNONS

- Vi har video-studerat Helsingborgs matcher och det finns svagheter där som vi ska försöka utnyttja. Inget jag vill berätta om, men det finns sätt att såra dem offensivt.

- De är bra på alla slags fasta situationer; Frisparkar, hörnor och långa inkast. Vi måste vara hundraprocentigt koncentrerade där. Vårt försvar är ju riktigt bra, men mot Gefle slarvar vi tre gånger och det håller inte i allsvenskan. Men det har vi pratat om, att inte slappna av på det sättet. Jag tror inte att det kommer hända igen.

- Jag hoppas att vi kan öppna "flodluckorna" framåt igen som vi gjorde i fjol hemma mot Helsingborg, det var ju vår bästa match på hela förra året.

- Jag har tränat på bra och seriöst under försäsongen, även på semestern har jag hållit igång till hundra procent. Och nu känner jag mig bättre än någonsin, det har börjat mycket bra. Men jag har bra medspelare också som hjälper mig. Jag hoppas kunna fortsätta göra mål och spela fram till mål, precis som jag gjort här i början.

ANNONS

HELSINGBORG

Preliminär startelva:
Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Erik Wahlstedt - Mattias Lindström, May Mahlangu, Ardian Gashi, Rasmus Jönsson - Alexander Gerndt, Erik Sundin.

Skador/avstängningar: Erik Edman (s), Joseph Baffo (s) och Hannu Patronen (s).

Han är formstarkast: Peter Larsson. Hur säker som helst och ett av säsongens klart bästa nyförvärv. Så här i efterhand en spelare hela allsvenskan borde ha jagat. Grym i närkampsspelet och sällan eller aldrig ett misstag.

Citat från Helsingborg:
-Vi ska vara klart mycket bättre än senast vi var där. Det är ingen tvekan om det. Spöket finns där men jag tyckte att vi var rätt bra i fjol efter all snack om konstgrässpöket. Vi vann tre av fyra matcher på konstgräs, säger HIF:s manager Conny Karlsson till HIF:s officiella hemsida.

ANNONS

I år har Behrn Arena nylagt konstgräs och det kan vara HIF:s räddning i jakten på ett trendbrott. Med ett bättre underlag ökar också möjligheten att spela sitt egna spel.

- Om det är något som vi önskar mer än något annat så är det att kontringsspelet blir lite vassare och bättre. Det kommer säkert bli plats för det. Örebro vill ha mycket boll i anfallen och det kommer att skapa ytor för oss, fortsätter Karlsson.

Publicerad 2011-04-25 kl 12:25
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto