Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

INFÖR Örgryte-Djurgården: ''Det är förstås inte godkänt''

Allsvenskan 2009-05-31 kl 11:39

Zoran Lukic är inte alls nöjd, trots segern mot Häcken senast. Inför söndagens måstematch mot ÖIS så visar han irritation över nästjumbo-läget.

ÖRGRYTE Skador/avstängningar: Marcus Allbäck (s), Alvaro Santos (s), Christian Nilsson (s), Alessandro Silva Perreira (s). Preliminär startelva: Bengt Andersson – Danny Ervik, Dennis Jonsson, Tommy von Brömsen, Björn Anklev – Markus Gustafsson, Alexander Mellqvist, Magnus Källander, Pavel Zavadil – Patrik Elmander, David Leinar. Håll ögonen på:
Pavel Zavadil. En begåvad spelare som gjort det lite för svårt för sig. Men det har sannolikt en hel del att göra med att han helt enkelt skulle behöva en bättre omgivning. Men Zavadil är ett kreativt sparkapital – får tränare Janne Carlsson honom att fungera så kommer det att bättra på den totala kvaliten ordentligt.

ANNONS
ÖIS-snack: – Det kan bli en tillknäppt match eftersom att inget av lagen vill förlora, säger ÖIS Janne Carlsson till klubbens officiella hemsida.
- Det gäller att se upp, trycker vi på och tappar boll så har de mycket speed när de vänder.
DJURGÅRDEN Skador/avstängningar: Mattias Jonson (s). Preliminär startelva: Dembo Touray – Kebba Ceesay, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson – Prince Ekong, Mikael Dahlberg, Daniel Sjölund – Sebastian Rajalakso, Boyd Mwila, Johan Oremo. Håll ögonen på: Johan Oremo. Hans direkthet i målsituationerna blir en helt annan i det 4-4-2-inspirerade senast. Han var långt ifrån lysande men Häcken-matchen gjorde en hel del med hans naggade självförtroende. Återstår att se om Zoran Lukic och Andree Jeglertz möter sportchefen Göran Arals önskan om att plocka upp 4-3-3 mot ÖIS.
ANNONS
DIF-snack:

- Vi måste ta närkamper på ett helt annat sätt än mot Helsingborg. Sedan tror jag att vi kommer att skapa fler målchanser mot Djurgården än vad vi gjorde mot Helsingborg.

- Det är förstås inte godkänt för en förening som Djurgården (att vara nästjumbo), men vi jobbar långsiktigt, säger Zoran Lukic inför matchen.
- Vi har hela truppen att välja bland, inga skador och inga avstängningar och det är förstås bra, avslutar Lukic. FotbollDirekt-kommentar: - Djurgården får bara inte förlora. För Örgryte har den totala krisen varit ett faktum redan från omgång ett. Djurgården har inte – trots näst jumbo
– varit så nere på botten som nykomlingen. Här har Lukic och Jeglertz och Aral gjort sitt bästa för att hävda att här handlar det om långsiktighet och med segern mot Häcken senast lugnades situationen ner en aning – men likväl: Om det skulle sluta med att Djurgården möter EM-uppehållet som förlorare mot jumbon Örgryte så är plötsligt Djurgårdens situation värre än vad den varit någon gång under säsongen.
ANNONS

- Om Örgryte som är utan seger efter elva omgångar skulle få till det mot just Djurgården – ja, det skulle kosta på ordentligt för stockholmarna. Frågan är vad Häcken-segern är värd? För ÖIS är situationen snart sagt helt hopplös. Ny klar förlust senast mot Helsingborg med 3-1.

Ola Gustavsson

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto