Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖSK-GAIS: "Inte att leka med"

Inför Örebro - Gais:

Örebro saknar avstängde Nordin Gerzic mot Gais. Illa för ÖSK med tanke på Gerzic storform. Men tränare Sixten Boström tar frånvaron med ro.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Peter Westman (s), Nordin Gerzic (a), Oskar Johansson (s). Preliminär startelva: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback, Alejandro Bedoya - Marcus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara.

Håll ögonen på: Kim Olsen. Anfallaren har gjort två av Örebros tre mål i Allsvenskan och den fysiskt starke dansken får säkert tillfälle till fler som hans form känns. Bra med både huvudet och fötterna har han stor kapacitet.

Örebro-snack: - Vi måste se upp med deras anfallsspel med Wanderson som allt snurrar omkring. De har också en farlig topp med Joel Johansson som kan löpa i djupled och är snabb. Ett väldigt tufft par att möta med Wanderson som dirigent. Det finns också en otrolig vilja och kämpaanda i Gais.

Vi måste kämpa lika hårt för att ha en chans mot Gais, säger tränaren Sixten Boström till Fotbolldirekt.se.

- Vi tar med oss aggressiviteten och inställningen från AIK-matchen, att vi jobbar tillsammans och för laget. Vi var väldigt bra försvarsmässigt. Vi måste bli mer aktiva i anfallsspelet, speciellt nu på hemmaplan. Det är en bättre och jämnare plan hemma än vad det var på Råsunda, så förutsättningarna är bättre nu. Boström är optimistisk trots spelarfrånvaro och pekar på truppens spets och bredd.

- En del alternativ, inga större problem med den positionen, säger tränaren Sixten Boström om avstängde Gerzic och räknar upp i princip hela Örebros mittfält.

- Vi har bredd överlag, bra alternativ överhuvudtaget. Man ska ha spelare som är väldigt bra på en position, men det behövs spelare som är bra på flera positioner också. Man måste ha en bra kombination.

- Michael Almebäck är en viktig kugge i vårt försvarsspel. Bra komplement till Wikström. men vi klarade oss utan honom mot AIK. Vi får justera lite om han inte spelar, men vi klarar oss. - Vi har en mindre trupp i år, men större möjligheter att välja mellan bra spelare. De unga har fått ett år till och tar upp kampen med de äldre spelarna.


GAIS

Skador/avstängningar: Kyle Patterson (s) Richard Spong (s), Björn Andersson(s). Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Fredrik Lundgren, Hallgrimur Jonasson, Kenneth Gustafsson - Tommy Lycén, Reuben Ayarna, Johan Mårtensson, Eyjolfur Hedinsson - Wanderson - Joel Johansson.

Håll ögonen på:


Johan Mårtensson. Ses som navet på mittfältet av tränaren Axén. Som nyckelspelare måste han liksom hela laget upp på en högre nivå för att börja plocka poäng. Gais-snack:

- Det är en jättetuff bortamatch. ÖSK på Behrn Arena är inte att leka med. Vi måste ha en riktigt bra dag för att kunna ta poäng, säger tränaren Alexander Axén till Örebros hemsida.

- Det finns jättemånga duktiga spelare i ÖSK. Bedoya tycker jag är bra. Sen att man har så bra spelare som Kihlberg på bänken så betyder det att man måste ha en riktigt bra kvalité. Självklart också Roni Porikara och Kim Olsen. Jag kan räkna upp hur många som helst. ÖSK har många riktigt bra spelare.

Publicerad 2010-04-12 kl 15:24
Annons
Annons
Annons