Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÖSK-MJÄLLBY: Mjällby kan inte hota

Örebro oroas inte av 0-3 mot Malmö senast. ÖSK:s sportchef grubblar inte och ger inte sensationella nykomlingen Mjällby stora chanser.

ÖREBRO

Skador/avstängda: Oskar Johansson (s).

Preliminär startelva:
John Alvbåge - Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Alejandro Bedoya, Fredrik Nordback, Nordin Gerzic - Markus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara.

Håll ögonen på:
Kim Olsen. En toppallsvensk avslutare. Stark i kroppen och en spelare som måste få till det om Örebro ska vara ett medaljlag. Men Olsen är mer än bara en anfallare, gör även stora nytta längre ner i planen.

ÖSK-snack:

- Vi måste ta igen 0-3 mot Malmö men jag är inte orolig, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren.

- Vi gjorde ändå en helt okej första halvlek, även om vi låg under med 0-2. Mjällby är bra. Vi har stor respekt för Mjällby. Men jag tycker det stod klart redan i fjol hur bra laget är. Att vinna superettan så klart säger det mesta.

- Men hemma är vi verkligen starka så Mjällby lär behöva vara riktigt bra för att slå oss, det känner jag. Vi har tagit några steg framåt från förra säsongen.

MJÄLLBY

Skador/avstängningar: Craig Henderson (s), Peter Gitselov (s).

Preliminär startelva:
Mattias Asper - Jesper Vesterberg, Juan Robledo, Patrik Rosengren, Robin Cederberg - Daniel Nilsson, Patrick Osiako, Tobias Grahn, Johan Svensson - Marcus Ekenberg, Mostapha El Kabir.

Håll ögonen på:
Tobias Grahn. Är han Allsvenskans bäste mittfältare? Utifrån vad han visat hittills - trots en bra bit i från toppformen - så kan det mycket väl vara så. Hans internationella sätt är egentligen för bra för den allsvenska fotbollen. Bollbehandlingen, tekniken, passningsspelet självklarheten och lugnet överhuvudtaget är det inte många här hemma som matchar.

Mjällby-snack:
- Visst har vi förberett oss, vi har ju tränat hela vintern på konstgräs. Och så har jag förberett mig själv också. Det blir ett annat spel på konstgräs, men vi har koll på det, säger Mjällbys Mattias Asper till fotbolliblekinge.se.

Peter Swärdh:
- Ett starkt lag (om Örebro), ett lag som vill styra spelet på hemmaplan, använder sig av en 4-3-3-uppställning, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh.

Publicerad 2010-03-29 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons