POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR TRELLEBORG-MALMÖ: David mot Goliat mer än någonsin

...eller Malmö-Trelleborg. Efter att matchen flyttats till Swedbank är irritationen stor i TFF-lägret. TFF:arna hoppas kunna förvandla vreden till energi på planen - medan Malmö visar respekt för Tom Prahls taktiska snille.

TRELLEBORG

Preliminär startelva (4-4-2): Viktor Noring - Dennis Melander, Thommie Persson, Johan Nilsson Guiomar, Jonathan Asp - Erdin Demir, Magnus Andersson, Kristian Haynes, Joakim Nilsson - Joakim Sjöhage, Fredrik Jensen.

Skador/avstängningar: Marcus Pode, Viktor Noring (osäker)

Håll ögonen på: Fredrik Jensen. Trellebors krutpaket på topp har lovat att käka taggtråd inför dagens derby. Frågan inställer sig: Gör han inte det inför varje match? Extremt jobbig forward att möta. Jensen går in i sin fjärde allsvenska säsong som ständig mästarkandidat i grenen "riva upp sår i motståndarförsvar".

Trelleborg-snack:

- Klart vi är besvikna att derbyt spelas där det gör, säger TFF-mittfältaren Kristian Haynes till FotbollDirekt.se.

- Det är mycket som varit emot oss, avstängningen mot Aubynn som lades på spelfria dagar - jag blev avstängd i somras i en träningsmatch och missade omstarten efter VM-uppehållet. Nu får han spela, trots att det var supercupfinal. Det finns ingen konsekvens alls i förbundets beslut.

- Men vi ska ta all den här energin detta skapat och lägga på matchen istället. Kan vi få ett bra resultat här kommer det ge oss en rejäl skjuts, och förhoppningsvis kan vi då undvika en så katastrofal vårsäsong som vi hade ifjol.

- Jag gjorde målet i första derbyt på Swedbank (2009), vi fick ett tidigt mål där och klarade 1-1. Den bilden tar jag med mig ut idag - ett tidigt mål för oss skulle vara guld värt.

- Malmö kommer förstås ha mycket boll - vi ska ligga kompakt och kontra, precis som vi gjorde i träningsmatchen i vintras (2-2). Vi har en av allsvenskans snabbaste anfallare i Fredrik Jensen, om vi bara följer vår matchplan så kommer han få kontringslägen på Malmö.

MALMÖ

Preliminär startelva (4-4-2): Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Yago Fernandez, Daniel Andersson, Ricardinho – Jiloan Hamad, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn, Jimmy Durmaz – Agon Mehmeti, Daniel Larsson.

Skador/avstängningar: Ivo Pekalski

Håll ögonen på: Jimmy Durmaz. Den i yttertrion Hamad-Molins-Durmaz som haft minst fokus och förväntningar på sig, men under vintern har 22-åringen tagit stora steg. Förärades en landslagsbiljett till Cypern-turneringen i februari och hade bitvis stor show på sin vänsterkant i supercupen - HIF:s rutinerade högerback Christoffer Andersson var ordentligt yr i mössan i första halvlek, så som Durmaz utmanade och hade sig. Durmaz var dessutom målskytt mot Trelleborg i fjolårets hemmaderby.

Malmö-snack:

- Jag förstår att Trelleborg blir sura över att matchen flyttas till oss, jag hade också varit sur om det hänt oss, säger Malmös mittfältare Jeffrey Aubynn till FotbollDirekt.se.

- ... Men samtidigt tycker jag att det är bra att förbundet tar tag i det, för fotbollens skull. Om vi vill ha bra och positiv fotboll måste planerna vara i spelbart skick.

- Det är alltid mycket nerver i premiärer - det blir sällan de här sprudlande tillställningarna, det vet man ju av erfarenhet. Men vi ska försöka ta tag i det och spela vår vanliga anfallsfotboll, hoppas att vi kan få utdelning också.

- Trelleborg är bra i sitt aggressiva försvarsspel och vassa i sina omställningar. Sedan är Tom Prahl en skicklig taktiker som kan förändra en matchbild. Vi får se till att vi inte öppnar oss för mycket och bjuder dem på omställningslägen.

FD-ANALYS:

David mot Goliat-parallellen känns mer adekvat än någonsin idag. Lilla Trelleborg har redan innan matchen straffats ut på mer än ett sätt: Vångavallen dömdes ut av förbundet för att statuera exempel, trots att planen varit i liknande skick tidigare och då bedömts spelbar. Att matchen flyttats till Malmö är en historia för sig.
Sedan har MFF fått Jeffrey Aubynn spelklar trots en förväntad avstängning. Med tanke på Ivo Pekalskis skada och Miljan Mutavdzics svaga insats i genrepet ser det ut som ett jättelyft för MFF med en spelklar Aubynn på mitten. I övrigt blir startelvan den förväntade - enda frågetecknet har varit högerkanten, men det lutar åt Jiloan Hamad. Guillermo Molins ser ut att vara fastnitad på MFF:s bänk.

Hur mycket allt som hänt påverkar matchen på planen återstår att se, men klart är att trelleborgarnas irritation är stor. Kan de vända det till något positivt? Malmö förväntas ha mycket boll och anfalla med många spelare - det är Trelleborgs chans. Daniel Andersson och Yago Fernandez kan mycket som Fredrik Jensen inte kan, men i löpdueller kommer Malmös mittbackar få svårt med TFF-anfallaren.
Tappet av Marcus Pode är tungt för Trelleborg - den tidigare MFF:aren har visat gryende form på försäsongen i "Drugge-rollen" men är nu borta skadad. Det är fortfarande oklart vem som tar hans plats, eller om Trelleborg startar med två renodlade anfallare. Viktor Noring ser ut att kunna spela efter sin hjärnskakning - om inte är det förstås ett jätteavbräck för Trelleborg.

Publicerad 2011-04-03 kl 12:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå