Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ingen stjärnflykt hos Häcken - "Vi ska bli ännu bättre"

Häcken var säsongens stora skrällgäng och var bara två poäng från spel i Europa på sin femteplats. Men något större intresse kring lagets stjärnspelare finns inte.

Publicerad: 18 november 2009 12:24 - Det är ganska lugnt på den fronten rent generellt och gör inte oss någonting alls. Det får gärna fortsätta så och vi känner inte någon press att sälja spelare för att klara ekonomin heller, säger klubbdirektören Dennis Andersson till FotbollDirekt.se.

Ett av sommarförvärven, John Chibuike, gjorde stor succé på mittfältet och på diverse supporterforum har hans namn nämnts som ett "drömförvärv" till kommande säsong.
- Han har överträffat alla förväntningar och visat spetsegenskaper som är förvånande att se för en sån talang, säger Andersson.

Men han berättar för FotbollDirekt.se att det inte finns några konkreta bud på Chibuike, som har tre år kvar på kontraktet med Hisinge-klubben.
- Det har naturligtvis varit visst intresse kring honom men inget som jag upplevt som seriöst. Vi ska definitivt behålla honom ändå, säger Andersson bestämt.

Häcken gjorde inga större utsvävningar inför den senaste säsongen, utan satsade till stora delar på det lag som man spelade med i Superettan för två säsonger sedan.
- Vi gick mot strömmen. Det sägs att man måste värva minst fem-sex spelare på de viktigaste positionerna för att klara sig kvar som nykomling men det tror vi inte på och vi visade att det gick, säger Andersson.

Hur stor del har Peter Gerhardsson haft i framgången?
- Peter är en fanatstiskt duktig tränare, människa och matchcoach. Han har alla de egenskaper vi tycker är viktiga. Han är som han vore född här hos oss.

En femteplats i Allsvenskan, hur toppar ni det här?
- Vi ska sikta på att bli ännu bättre som lag. Sen får vi se vilken placering det ger. Jag tror på den utveckling och potential som finns i det här laget, säger Andersson.

Femteplatsen ger förstås arbetsro inför kommande säsong när det gäller spelarrekrytering. Det behövs ingen utrensning av 7-8 spelare och inte lika många nya.
- Det är skönt att det är så. Och vi är stabila och äventyrar inte vår ekonomi på något sätt och därav är vi inte nödsakade av att sälja och köpa nya spelare heller.

En grej återstår dock för Häcken att jobba med och det är förstås publiksiffrorna.
- Vi har inte allsvenskans absolut sämsta publiksiffror och vi har redan tagit stora steg till att få en större publik. Vi kommer under vintern också ha ett stort fokus på att göra publikrekrytering på Hisingen, som är vårt upptagningsområde.

Publicerad 2009-11-18 kl 12:51
Annons
Annons
Annons