POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Inget guldfirande planerat för Rosengård: "Sjögran är lite mer vidskeplig än oss andra"

Foto: Bildbyrån

FC Rosengård kan redan på lördag bli årets allsvenska mästare.
Emma Lind berättar dock att klubbens sportchef Therese Sjögran inte talar om eventuella scenarion:
- Jag tror Sjögran är lite mer vidskeplig än oss andra, säger hon till Fotbollskanalen.

Damallsvenskan är ännu inte slut men redan på lördag kan FC Rosengård vinna ligan. Laget har än så länge spelat in 44 poäng och en förstaplats i tabellen. Ser man till det lag som ligger på andraplats, som också har chans att vinna guld i år, hittar vi Kopparbergs/Göteborg på 36 poäng.

Striden om guldet kan redan till helgen få ett slut, när Göteborg möter Piteå på bortaplan. Om Göteborg förlorar sin match mot Piteå på lördag så kommer Rosengård kunna kalla sig allsvenska mästare samma dag. En förlust för Göteborg gör att det blir omöjligt för laget att hämta in poäng för att slå skåningarna. 

Rosengårds sportchef Therese Sjögran vill dock inte tala om en eventuell allsvensk vinst: 

- Vi har inte fokuserat på det, det som händer på lördagen kan inte vi påverka. Vi kan inte lägga så mycket på fokus på det, eftersom vi spelar på söndagen, säger hon till Fotbollskanalen. 

Hon säger även att eventuella firande är inte planerade då de inte vill ta ut något i förskott. När frågan ställs om laget är mentalt förberedda för en vinst påminner hon om förra årets motgångar - när Rosegård förlorade guldet i sista omgången. 

- Det är nog ingen som vill känna som vi gjorde i fjol. Så det är klart att vi har förberett oss väl inför denna säsongen. Vårt mål är att vinna en match i taget.

Rosengårds målvakt Emma Lind är även hon vaksam över att tala om att eventuellt bli svenska mästare till helgen, men hon har ändå kollat av med lagkamraterna om det blir något firande om guldet kommer hem på lördag. 

Om vi då leker lite med tanken. Göteborg förlorar på lördag och ni tar hem en vinst på söndag med guldet i fickan, kommer det bli någon typ av firande med supportrarna? 
- Jag vet faktiskt inte, vi spelare diskuterade det lite igår om någon visste att det blev något, men det är ingen som vet något än så länge. Vi har ingen som riktigt vågat prata om det högt. 

Det kanske finns en viss vidskeplighet i det? 
- Jag tror Sjögran är lite mer vidskeplig än oss andra. 

Eftersom ni inte pratar om att ni kanske kommer vinna, blir det en spänd stämning i truppen? 
- Nej det skulle jag inte säga. För min egen del skulle jag nog säga att jag är spänd, för att man vet vad som eventuellt kan hända, men man får inte gå händelserna i förväg heller. 

Publicerad 2019-10-12 kl 09:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå