Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

''Inget konstigt om min ersättare redan är klar''

Lars-Åke Lagrells ersättare ser ut att vara klar - detta flera månader innan själva valdagen. Nu får processen kritik - men Lagrell avfärdar kritiken om utebliven öppen valkamp:

- Skulle det redan nu visa sig vara avgjort är det absolut ingenting att reagera över, anser i dag Lars-Åke Lagrell till FotbollDirekt.se.I början av året fick kvartetten av kandidater möta valberedningen i en första lansering av sig själva. 

Karl-Erik Nilsson, Lars-Christer Olsson, Susanne Erlandsson och Jörgen Eriksson, den sistnämnde numera avhoppad kandidat sedan i förra veckan. Nu ser det plötsligt avgjort ut sedan processen från i september gått in i ett skarpt läge och anonyme Karl-Erik Nilsson, 54, uppges nu i praktiken redan vara klar som Lars-Åke Lagrells efterträdare, trots att valprocessen inte avslutas förrän i mitten av januari och att ny förbundsordförande officiellt inte utses förrän i mars.ANNONS

Uppgifterna kommer i dag i från hedersordförande Lennart Johansson i ett avslöjande av Sportbladet:


- Som jag bedömer det är det redan avgjort, det är jag helt säker på. Jag tror det blir ett bra val, säger Johansson till Sportbladet.Lars-Åke Lagrell reagerade under förmiddagen spontant på uppgifterna:

- Jag kan varken bekräfta eller dementera men det är mycket möjligt att Lennart har rätt och om det visar sig vara som han säger så tycker jag absolut inte att det är någonting att reagera över, säger Lagrell.- Jag vet ju inte vad Lennart vet men jag tycker inte att det är så konstigt om han har rätt. Det är ändå ett och ett halvt år sedan jag sade till vårt årsmöte att jag ville avgå. Så valberedningen har haft gott om tid på sig och stämmer det att de redan nu kommit fram till vem som ska efterträda mig så är det inte så konstigt.

 Ju mer tid desto bättre för den som ska ta över.

ANNONS

Hur menar du - ser det inte illa ut om en demokratisk process inte fungerar fullt ut? 

- Jag tror inte det är något fel på den demokratiska processen. Jag har svårt att se att det här inte har gått rätt till. Om det i efterhand skulle visa sig att allt verkligen var avgjort vid den här tidpunkten så är det absolut ingenting att reagera över, fortsätter Lagrell och förtydligar:- Ta bara mig själv och när jag en gång i tiden valdes till ordförande. Det var sommaren 1990 på en ordförandekonferens det stod klart att jag hade det stöd som krävdes, trots att jag sedan officiellt inte valdes förrän i april året efter. Mitt exempel visar att det är av värde för alla att en kandidat blir klar så tidigt som möjligt. Då fick jag ovärderliga fördelar och tid för att ersätta ett namn som Lennart Johansson som ju egentligen inte gick att ersätta.ANNONS

Men besvikelse från namn som valberedningens ordförande Börje Sandgren och den mest meriterade kandidaten, Uefa-meriterade Lars Christer Olsson - går inte att ta miste på. 

Båda är kritiska till att den före detta elitdomaren redan i praktiken är utsedd till Lagrells efterträdare.

- Jag är besviken över att man inte bjudit in, säger Börje Sandgren, ordförande i valberedningen till Fotbollskanalen.

- Vi i valberedningen har gått ut tidigt och påpekat vikten av att nominera kandidater och sedan att de måste ta till sig kandidaterna och höra vad de vill genomföra, men vi kan inte lägga upp en valkampanj för kandidaterna.

Lars-Christer Olsson till Fotbollskanalen:

- Det var klart i praktiken i september. Om man följer nomineringarna så har han stöd av distrikten i Svealand och Götaland och om man har dem tillsammans så räcker det, säger Lars-Christer Olsson.

ANNONS

- Jag är inte ett dugg förvånad. Frågan är om det ens kommer till ett årsmöte?Lars-Åke Lagrell om sin favoritkandidat:


- Nej, men det kan jag inte uttala mig om. Jag kan inte det. Men det är viktigt att den som väljs är beredd och kapabel att leda förbundet i 10-15 år framöver, det är vad som krävs av den som tar jobbet, avslutar Lagrell som själv suttit som förbundsordförande i 21 år.


Publicerad 2011-11-03 kl 12:49
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto