"Inget snack om vilka som är bäst i Sverige"

Krisvarning - då studsade Elfsborg tillbaka. Och som man gjorde det. En ren MFF-kross på Borås Arena, 3-0 kunde ha varit betydligt mer.

– Vi visar alla kritiker hur bra vi är. Det finns inget snack om vilka som är bäst i Sverige när vi spelar så här bra, säger Elfsborgs Johan Larsson till Canal Plus.

Malmös Daniel Andersson hade inför matchen varnat för att Elfsborg skulle föra spelet på Borås Arena. Och så blev det - Elfsborg drog upp tempot redan från start. Flera lägen för Elfsborg i första halvlek men en storspelande Dusan Melicharek i Malmö-målet räddade laget från underläge.

Elfsborgs målvakt Jesper Christiansen sträckte sig och fick kliva av, men det var inte mot Borås-lagets målbur lägena skapades.

I andra halvlek fick Elfsborg till sist utdelning då Andreas Augustsson nickade in bollen efter en tilltrasslad situation. I slutet kom 2-0 (Johan Larsson) och 3-0 (Amadou Jawo) efter kontringar mot ett uppgivet MFF.

– Klart att det är jätteviktigt. Det är viktigt för mig också att få göra mål. Hade jag bränt den så hade jag fått börja fundera, säger Johan Larsson.

Publicerad 2011-04-24 kl 21:13