Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Innocent om MFF-succén och snabba vägen till Nigeria-debut: "Varit fantastiskt hittills"

Allsvenskan

MALMÖ. Bonke Innocents insatser på Malmö FF:s mittfält ledde till en första landslagskallelse.
Nigerianen berättar om vägen till en startplats, landslagets udda rutiner och framtiden i MFF.
- Jag vill stanna här, säger Innocent.  

Foto: Bildbyrån

25-åringen har varit tämligen given bredvid Oscar Lewicki på MFF:s mittfält under sommaren. Bonke Innocent reste sig och kom tillbaka efter utvisningen mot Rangers, när MFF övervann Ibrox och sedan gick till Champions Leagues gruppspel, och nigerianen kan summera en succéfylld sommar.  

- För mig och mina lagkamrater har det varit fantastiskt hittills, från sommaren till landslagsuttagningen, säger Innocent och svarar på om 2021 hör till hans bästa säsonger:  

- Man tillskrivs alltid något när en sådan här sak inträffar - jag skulle säga ja. Jag har hållit en jämn nivå och spelat i både allsvenskan och Champions League-kvalet, sedan kom kallelsen. Det är första gången jag spelar för mitt land och jag tillskriver det den här säsongen, som varit bra, och det är jag nöjd med också.

ANNONS

Innocent talar om sin första uttagning till Nigerias landslag, som präglades av snårig covidbyråkrati. Detta eftersom "Super Eagles" andra VM-kvalmatch skulle spelas på Kap Verde - en nation som för smittspridningen rödlistats av den brittiska regeringen.  

Åtta spelare hemmahörandes på de brittiska öarna visste inte om de skulle få tillstånd att spela den matchen, och Innocent stod först uppskriven på en "standby"-lista. Han fick sedan resa ner till Nigeria - som en av sju nya i en 31 man stor trupp - och tog plats på bänken när den bantades ner till 21 spelare under 2-0-vinsten hemma mot Liberia.  

Efter den fick de åtta lov att flyga hem till Storbritannien. Innocent och de andra flög vidare till Kap Verde, och mittfältaren spelade 90 minuter under 1-2-vinsten på det afrikanska konstgräset.  

ANNONS

Blev du överraskad att allt gick så snabbt?  
- Ja, det går snabbt i fotboll. När jag kom dit förväntade jag mig inte att få starta, men jag gav allting på träning med en klar inställning, och saker förändrades, säger Innocent och knäpper med fingrarna. 

- Under lägret fick jag chansen direkt att vara med i planerna och möjligheten att spela. Men som sagt, det finns ingen korseld eller några överraskningar - det bara hände snabbt och jag var redo. 

Innocent har sedan flytten till norska Lilleström 2014 spelat i skandinaviska ligor och möttes av en smärre kulturkrock tillbaka i hemlandet. Han berättar om långa möten inför matcherna med videogenomgångar, och en flygresa till Kap Verde, utanför Afrikas västkust, mellan klockan två och åtta på morgonen.

ANNONS

- Jag förväntade mig kanske 15-20 minuter - så tog mötet 1,5 timme (skratt). Detta är något nytt, som jag aldrig sett innan tänkte jag. Så går det till i Nigeria, säger Innocent. 

- Resemässigt flyger vi på natten innan träningen. Vi sov på flyget dagen innan match, det är galet! Men vi hanterade det som professionella och vann matchen. 

Tillbaka i Malmö har Bonke Innocent ett kontrakt som går ut efter säsongen. Gällande en förlängning är han sparsam med orden.  

- Vi pratade initialt om det, men just nu är det en privat angelägenhet mellan mig, klubben och min agent förstås, säger Innocent.  

Han får frågan om han själv vill bli kvar i klubben:  

- Ja, så klart. Jag vill stanna här. 

ANNONS

Bonke Innocent har spelat 78 matcher på fyra år i Malmö FF och väntar på sitt första mål för klubben. Han förväntas starta i dagens match mot IFK Norrköping, ett möte där MFF kommer sakna åtta spelare på grund av skador och avstängningar. 

Publicerad 2021-09-11 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto