Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Inte sådär väldigt darringsbenägna”

Första förlusten på 17 matcher, men Helsingborgs Conny Karlsson tror inte på något nervdarr.– Det har jag svårt att se, säger Karlsson.

BORÅS. Den 16:e maj vann AIK med 2-1 mot Helsingborg på Råsunda. Sedan dess har skåningarna haft 17 raka matcher - klubbrekord - utan förlust och dragit iväg i allsvenskans topp.

Mot Elfsborg tog dock sviten slut och nu är det sju poäng ner till Elfsborg med fyra matcher kvar att spela. Tränaren Conny Karlsson är trots förlusten inte det minsta orolig för att hans lagbygge ska börja vackla.
– Nej, det tror jag inte alls. Att vi åker till Borås och förlorar en fotbollsmatch mot Elfsborg, det är surt såklart, men hade vi suttit innan säsongen och diskuterat var vi eventuellt skulle förlora en match så hade nog en varit i Borås. Så det är ingen panik för att vi inte vinner över Elfsborg, säger Karlsson.

Vad är det i er trupp som gör att du tror att ni klarar det mentalt?
– Vi har ju inte förlorat sådär förfärligt många matcher men varje gång vi har gjort det så har vi rest oss. Vi hade en Gais-match i fjol som vi var väldigt besvikna på, och direkt efter det reste sig spelarna och vi presterade väldigt bra under en ganska lång period.
– Samma i år, vi var uppe i Stockholm och fick stryk mot AIK, och efter det så har spelarna rest sig och vi har presterat bra över en lång period. Vi får också stryk av Standard Liege i Europa League hemma, och det är samma sak där att vi har kunnat resa oss igen. Så det är ju den trenden vi ser oss kunna fortsätta med.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund är imponerad av Karlssons lag och har även han svårt att se att Helsingborg ska falla ihop.
– De har ju inte varit sådär väldigt darringsbenägna under säsongen, de har varit väldigt fantastisk bra och jämna och stabila. Men det var längesen de fick stryk så det återstår att se hur de reagerar på en förlust men de har varit väldigt stabila på slutet och mycket tyder på att de kommer att fortsätta vara det, säger Haglund.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-21 kl 23:07
Annons
Annons
Annons