Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inte spelat sedan 2019 - nu lämnar Lundholm Sirius: "Vill tacka alla"

Allsvenskan 2021-12-06 kl 21:28

Sam Lundholm, 27, har inte spelat en match på två år.
Nu går yttern skilda vägar med IK Sirius.
- Vi kan inte gå in i en diskussion om en förlängning just nu, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Foto: Bildbyrån

Sommaren 2017 anslöt yttern Sam Lundholm till IK Sirius från nederländska NEC Nijmegen. Året därpå tog han en ordinarie tröja när han stod för fyra mål och två assist på 24 allsvenska matcher. 2019 blev ännu bättre för Lundholm när han röstades fram till årets spelare av Sirius supportrar - men sedan dess har han inte spelat fler matcher.

Inför säsongen 2020 opererades Lundholm för att bli av med smärtan i sin häl, men smärtan försvann aldrig. Istället blev operationen början på en mardrömsperiod för yttern, som alltså inte kommit tillbaka i spel på två år. Under hösten 2021 har Lundholm gjort framsteg och återvänt till träningsplanen, men några matcher har det inte varit tal om.

ANNONS

Nu meddelar Sirius att Lundholm inte erbjuds ett nytt kontrakt efter att det förra avtalet löpt ut i slutet av november.

- Sam har jobbat hårt med sin återhämtning i två år, och tillsammans har vi haft förhoppningar om att se honom spela här på Studan igen och utifrån det diskutera en kontraktsförlängning. Nu har vi inte kommit dit vi planerat, och därför kan vi inte gå in i en diskussion om en förlängning just nu. Alla vet vilken klasspelare Sam är när han är frisk och spelbar, och vi hoppas att han kommer tillbaka till den fysiska status han hade tidigare här i Sirius, säger klubbens sportchef Ola Andersson på Sirius hemsida.

Lundholm själv om beskedet:

- Jag vill tacka alla lagkamrater jag haft genom åren och såklart även alla stöttande och trevliga supportrar som jag träffat både på och utanför planen. Jag önskar klubben och supportrarna lycka till i framtiden.

ANNONS

Sam Lundholm, som tidigare spelat för AIK, stannade på 59 allsvenska matcher med Sirius. Vart han tar vägen härnäst är i nuläget oklart.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto