Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Intensivt schema för MFF: ”Nu kommer det stora testet”

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF går nu in i en period av intensivt matchande.
En av de stora frågorna är om Anders Christiansens kropp att hålla för de kommande två månaderna.
-  Det är svårt att säga, men det kändes bra den här veckan och jag hoppas det fortsätter, säger den danske mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Idag inleds det täta matchandet för Malmö FF. På 14 dagar är det fem matcher, men skulle de ta sig vidare från dubbelmötet mot FK Vardar är laget dessutom garanterat att spela totalt 14 matcher på 50 dagar. Två månader med konstant en match på helgen och en match mitt i veckan.

Tidigare sa tränaren Magnus Pehrsson att tre MFF-spelare hade problem i våras att spela 90 minuter så frekvent: Behrang Safari, Markus Rosenberg, och Anders Christiansen, dansken som då var tillbaka efter sex månaders skadefrånvaro.

Christiansen själv är inte helt säker på om han är i tillräckligt bra fysisk form för att klara tre 90-minutare per vecka.

ANNONS

- Reaktionen efter (matchen mot AFC) har varit bra, sedan kommer det stora testet nu med många matcher.

Tror du att du är redo för det här täta matchandet?
- Jag hoppas det. Det är svårt att säga, men det kändes bra den här veckan och jag hoppas det fortsätter.

Christiansen har även i en tidigare intervju med Fotbollskanalen berättat om att hans tidigare skada i lårmuskeln. Det gjorde att det tog tid innan han hittade en bra nivå i spelet igen, men gick ändå så pass snabbt som fem-sex matcher.

- Jag tycker att den sista perioden av våren var bra. Efter Elfsborgsmatchen tycker jag det var bra kvalitet i de matcherna jag spelade. För mig var det lite synd att det blev semester, för jag hade gott kunnat fortsätta så att man inte måste börja om igen och spela sig i form.

Dessutom har han ofta fått skifta mittfältspartner på mittfältet, mellan Oscar Lewicki och Erdal Rakip. Imorgon blir det förmodligen Lewicki, men Christiansen tycker att hans spel förändras mer av motståndet än medspelarna.

ANNONS

- Oftast är det de elva motståndarna som bestämmer var man ska spela. Står de mycket centralt är det svårt att spela sig igenom, står de högt är det enklare att löpa in, står de lågt... Som mot Örebro var det svårt att spela sig in första timmen. Det gäller att hitta rum på planen, och det skiftar under 90 minuter och skiljer sig från lag till lag.

Malmö FF möter idag BK Häcken på bortaplan, en match som börjar klockan 18 och sänds på C More.

Fakta

Inför Häcken-MFF

Preliminär elva BK Häcken: Abrahamsson – Arkivuo, Lindgren, Ojala, Binaku – Friberg, Faltsetas – Mohammed, Farnerud, Paulinho – Egbuchulam

Övriga: Källqvist, Wahlström, Engström, A.Andersson, Lindström, Abubakari, Irandust

Frånvarande: J.Andersson (skada, knä), Kamara (skada, knä), Sudic (skada, knä)

Preliminär elva Malmö FF: Wiland – Tinnerholm, Brorsson, Safari, Konate – Svanberg, Lewicki, Christiansen, Yotún – Jeremejeff, Cibicki

Övriga: F.Andersson, Vindheim, Hadzikadunic, Rakip, Wolff Eikrem, Berget, Vagic

Frånvarande: Rosenberg (skada, rumpa), Carvalho (långtidsskada, hälsena), Nielsen (avstängd), Sarfo (ej spelklar), Dahlin (ej spelklar), Adrian (U19-EM), Bergqvist (U19-EM), Sana, Bengtsson

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-08 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto