Isländskt när Gais tog poäng av hammarby

Gais nye tränare Alexander Axén är på strålande humör efter 1-1 i natt mot Hammarby i Los Angeles.

- Vi kom fram till stora målchanser och enligt det sätt som vi hade tränat på, säger Axén till Gais officiella hemsida.

Mest handlar glädjen om matchens första hälft. Så långt tyckte han att Gais gjorde en utmärkt match.
I andra halvleken orkade inte Gais på samma vis som i den första och föll tillbaka.
Hammarby tog också ledningen i den 69:e minuten.
Fredrik Söderström tog en finfin frispark med knorr som satt där den skulle fram till 1-0.

- Men vi gjorde vårt mål ganska snart efter det, säger Gais-tränaren Axén snabbt.
- Vi hade ett långt anfall och efter ett inlägg från höger från (backen) Jonas Lundén mötte Gudjon (Baldvinsson) på första stolpen och pangade upp bollen i nättaket, berättar Axén vidare.

I det läget hade Hammarby bytt ut Kristoffer Björklund i målet mot Johannes Hopf som bara hade varit på banan i fem minuter när Gais kvitterade.

GAIS gjorde tre byten i den andra halvleken.
Daniel Nicklasson, Johan Mårtensson och Pär Ericsson byttes ut. In i stället med de tre isländska spelarna Gudmundur Gunnarsson, Eyjólfur Hédinsson och nämnde Gudjon Baldvinsson.

Hammarby bytte efter en timmes spel ut Simon Helg och Charlie Davies mot Freddy Söderberg och Nathan Paulse.